Köteles részt megkaphatom?
na pont erről kérdeznék, kitagadni nem tudott, mert arra megfelelő indok kell.
akkor azt , hogy édesanyám a hugomnak ajándékozta a pénzt, azt hogy tudom bizonyítani?
Anyukád még él?? Mert amíg él, nem is tudod, és nem is lehet támadni senkit a köteles résszel. Amíg anyud él, nincs köteles rész. Bizonyítani csak úgy tudod, ha találsz olyan iratot anyukád halála után ami igazolja hogy a húgod ingatlanja, benne lévő ingó vagyon anyukád ajándéka.. Ha van valami amivel tudod igazolni hogy anyukád életében volt több ingatlan, és ebből adott a húgodnak..
De mint olvashattad csakis polgári peres úton tudod a köteles részedet kiharcolni, már ha sikerül..
De tudod is bizonyítani??
Anyud 70 éves.. Élhet még akár 20 évig is. De 85 éves koráig biztosan élhet. Akkor viszont eltelt 15 év, és ebben az esetben nem tudsz kötelesrészt követelni, mert nem követelhető..
Azt hogy a húgod nem dolgozott, és nagy háza van.. Ehhez senkinek semmi köze. Anyud úgy gondoskodik róla ahogy tud. A húgod is érvelhet azzal, hogy
-"igen, anyukám tartott el, minden hónapban kaptam tőle pénzt, mert takarítottam nála, vagy főztem rá. Én meg az évek alatt mindent félretettem"
Lám így ajándékozásról szó sincs..
A gond az, hogy nagyon nehéz bebizonyítani hogy ajándék volt, ha nincs írásos dokumentum róla.
Írod hogy anyuddal haragban vagy.. A húgoddal is??
Végül is ő a testvéred..Megérni az egész hogy életed végéig haragba legyél vele???
Még valamit. Azt írod hogy az apád örökségrészét piaci ár alatt fizette ki a húgod..
Ez nem a húgod vagy anyud hibája. Ez csakis a tied. Ha tudtad hogy piaci ár érték alatt van, nemet kellett volna mondani a felkínált összegre. Simán elutasíthattad volna a pénzt, és kérhettél volna többet vagy el sem kellett volna adnod.. Ezért utólag nem követelőzhetsz..
Köszi, de kiraktak tél közepén a szívességi alapon használt lakásból az utcára, mondván, ha nem hagyom el az élettársamat, akkor ez jár nekem, akkor nem voltam abban a helyzetben, hogy várakozzak.
Az hogy a hugom nem dolgozik semmit és a mai napig anyu mos főz takarít rá, azt sem tudja szerintem hol van a mosógépen a bekapcsoló gomb.Az édesanyám elvakultan szereti. Persze egy életen át nem lehet rosszban lenni, de sokat tűrtünk éveken át, hidd el.Nekem a legrosszabb, hogy a dolgok így alakultak. Csak azért ,mert az élettársam nem vagyonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!