Mit vagyok köteles eltűrni a szomszédtól?
Elegem van már nagyon. Én nem tehetek arról h néha éjszakás, nappal meg alszik, elegem van a lábujjhegyen-járásból éjjel-nappal.
Már többször is jött nekem a hülyeségeivel, de olyan szinten, hogy még azt is hallja ha vizelek, és hogy nem lehetne-e halkabban (komoly!!), na mostanában azért veri az ajtót, h telefonáljak halkabban mert állítólag mindent hall. Én megértem h egy átkozott panelház, és viszi a hangot, na de azért mégis élni kéne valahogy.
Ezen felül, megállít a lépcsőházban és a fejemhez vágja, hogy szexeljünk halkabban, és különben is csak este 10-ig max, aztán hogy halkabban keljek fel reggel az ágyból mert ő erre ébred mindig, aztán hogy vegyek valami finomabb gumi papucsot, mert idegesíti a mászkálás.
Zenehallgatásról, vagy bármiről aminek tényleg hangja lehetne, na olyan nem történik, az már teljes képtelenség lenne, egész nap verné az ajtót. Sőt, ne is hozzak senkit magamhoz, mert a beszélgetés is áthallatszik, és idegesíti, és szerinte ez így van rendben, mert egy tömbházba nem valók a haverok. ja + a lépcsőn is menjek halkabban (osonjak), mert szintén idegesíti a cipőm nyikorgása meg a huppogás ahogy lépek ...)
Lényeg h elegem van, na de nemrég már megfenyegetett, hogy ha még egyszer miattam ébred fel, akkor "elintéz" nekem egy házkutatást meg valami ügyet mert vmit úgyis fognak találni, merthogy a fia rendőr, szal csak húzzam meg magam.
Na elegem van már nagyon az egészből.
Jogilag mit kell eltűrnöm és mit lehetne tenni ez ellen?
valszeg te is úgy mész ,hogy a sarkad ér le először,és ez a beton födémen olyan hangot ad alul,mintha fönt lovak rohangálnának ,
-a mi fölső szomszédjaink is ilyen faluról beköltözöttek,hogy már az ágyból is csak úgy tudnak kilépni,hogy nálunk alul zeng a ház,
-én megértem a szomszédodat,baromira idegesítő,ha valaki nem akar csendesen viselkedni,sőt még ő akarja mégjobban megkeseríteni a másik minden percét,
Fordítsuk meg a szituációt,gondolj bele ha te járnál 3 műszakba és te nem tudnál aludni-pihenni. Te mit tennél?
Természetesen mindennek van határa,a békés együtt élésnek is. Kompromisszumot kell kötni,neked és neki is. Mielőtt lehurrogsz jelzem: én is laktam panelben, most 3 műszakba járok, grátisz cigány a szomszédom az összes "jó" tulajdonságukkal egyetemben. Beszélj vele nem csak ő lakik a panelban, más is!
Csak veled ilyen vagy másnak is beszólogat? Ha mindenben csak a te hibádat látja, csak te nem bírsz a lépcsőházban járni, az akár még zaklatás is lehet.
Volt már olyan, hogy nem voltál otthon ő mégis hallotta a zajokat? Általános iskolás tanárnőm zavart ki az óráról, mert szerinte beszéltem, aztán év végére kiderült, hogy a fülével van a baj.
Anno amíg a panelban laktunk volt egy-két hasonló helyzet, de ennyire nem komoly. Jött át a szomszéd, hogy érzi a cigifüstöt ami konnektoron keresztül húz át hozzá. Igaz, hogy a velük határos nappaliban senki nem dohányzott és az ajtó is zárva volt, csak az étkezőben. A wc-n mindent hallani, mg a beszélgetéseket is. Kedvenc helyem volt.
A felettünk levők is tudtak kopogni vagy a sarkukkal düngeni, de elenyésző volt. Jószomszédság volt, ezért elegendőnek bizonyult pár vicces, megjegyzés amikor átjöttek. 90%-ban odafigyeltek. A maradék 10%-ban meg gondolom a gyereket hajkurászták.
Azt nem tudjuk nyilván megítélni, hogy a falak túl vékonyak, ő idegbeteg vagy Te vagy túl hangos... de:
"Lényeg h elegem van, na de nemrég már megfenyegetett, hogy ha még egyszer miattam ébred fel, akkor "elintéz" nekem egy házkutatást meg valami ügyet mert vmit úgyis fognak találni, merthogy a fia rendőr, szal csak húzzam meg magam."
hogy ez bűncselekmény, az biztos, már az is, hogy kimondta.
"hogy ez bűncselekmény, az biztos, már az is, hogy kimondta."
Ezen kívül üres fenyegetőzés is, mert házkutatást egy bíróság rendelhet csak el, nem pedig a tizedes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!