Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem vagyok köteles senkinek...

Nem vagyok köteles senkinek kiadni telefonon személyes adataimat, bármit is mond ugye?

Figyelt kérdés

Felhívtak, hogy "A Vodafontól hívnak", és kérdezték, hogy én vagyok-e XY mondtam igen, és egyből kérte, hogy mondjam meg mikor születtem. Mondom: Minek? Hogy ez személyes dolog, és igazoljam, hogy én vagyok-e az akit kérdez, és a születés alapján tudnak beazonosítani.

Nem voltam hajlandó megmondani, aztán mondták, hogy jó van, nem mondhatnak semmit és lerakták.Még mielőtt jöttek a lerakással, kérdeztem, hogy milyen ügyben keresett fel, de azt nem mondhatja el, csak ha igazolom, hogy tényleg velem beszél-e...

De nem vagyok köteles senkinek kiadni személyes infókat telefonon ugye?

2013. aug. 22. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Nem, de ők se kötelesek tovább próbálkozni például a fizetéselmaradásod értesítéséről és küldhetik azonnal tovább a behajtónak.

Kétnaponta jön ilyen kérdés, mitől lett az országban ennyi ember, aki azt hiszi, hogy a személyes adatok megadása egy análerőszakolással felérő komolyságú dolog?

2013. aug. 22. 17:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki felhív és tudja hogy én kivagyok akkor az már lényegtelen,hogy mikor születtem, mert valószínűleg ha a nevemet tudja akkor simán rájön a születési dátumomra is, sőt több mint valószínű,hogy tudja is azt.

Nem értem mit veszíthettél volna ha megmondod, nem oszt nem szoroz, de te tudod.

2013. aug. 22. 17:59
 3/5 anonim válasza:
ez azért kell mert néhány dolgot, csak neked mondhatnak el, pl a számlád adatait, tartozás, stb.. és a születési dátumoddal tudod igazolni magad. mert ha felveszi nálatok valaki a telefont és rákérdeznek, hogy ő-e xy, akkor arra akarki ramondhat egy igent.
2013. aug. 22. 18:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Telefonszámot ellenőrizd le, amin hívtak. A Vodafone egy ingyenes, 06 80/70-70-70 számról hívja az ügyfeleit.
2013. aug. 22. 18:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem kell paranoiásnak lenni. A születési adataidat, anyukád nevét stb. bárkinek, bármikor nyugodtan megadhatod, pláne hogy manapság a fél ország amúgy is látja a facebook-on. Ha banktól, telefontársaságtól hívnak, ezeket általában megkérdezik, hogy beazonosítsanak. Olyan adatokat nem szabad soha megadni, amivel visszaélhetnek, mint például a bankkártyád száma, vagy bármiféle felhasználónév, jelszó. De ilyesmit egy bank vagy bármiféle legálisan telefonáló szolgáltató nem is kérdez meg soha.
2013. aug. 22. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!