Panelban lakom albérletben és a közösképviselő a személyes adatainkat kéri adószám, személyi szám-igazolvány számát. A nyilvántartásra hivatkozva. Köteles vagyok neki ezt megadni jogaban áll ilyen adatokat kérni?
Erről nem hallottam még sehol.
Kérdezz rá, hogy konkrétan milyen nyilvántartásra gondol milyen jogszabály alapján. Adja meg a konkrét törvényt/jogszabályt, paragrafust. Vagy túlbuzgóskodik, vagy félreért valamit.
Kérdeztem és azt mondta,hogy nyilvántartást tartanak a ház lakóiről.Hogy ha van valami balhé ki adjanak a rendőrségnek.
Mert volt valami balhé a lépcsőházban.
Ennyit mondott.
A társasházi törvény alapján. Az adószámodat túlbuzgóságból kérheti csak - nem kell megadnod. De a neved, születési adataid, és személyi igazolványod száma elkérhető. Szokták az anyja nevét, ha nagyon gyakori a név, vagy kissé túl alapos a képviselő.
A THT előírja a lakónyilvántartó könyv vezetését, de az albérlőt csak bejelenteni kell (a tulajdonosnak), az adatkezelés nincs pontosan szabályozva (ahogy sokkal fontosabb helyzetekben se - ilyen minőségű a törvénykezésünk).
lehet, hogy a NAV-nál akar felnyomni
nyilatkoztasd le, hogy mi alapján, és milyen szabályok szerint akarja KEZELNI az adataidat.
Azért volt probléma mert nem tudtam ,hogy jogában áll ilyen adatokat ki kérnie mivel itt lakom 2 éve és eddig nem kérdte.
Félek,hogy vissza akar élni az adataimmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!