Miért van, hogy az épkézláb önvédelemre alkalmas fegyverek nagy része be van tiltva?
Az a baj, hogy ha ezeket engedélyeznék, akkor olyanok kezébe is kerülne ugyebár, akik nem önvédelemre használják..
Nézd például Amerikát. Minden hülye vehet magának éles pisztolyt. Bemegy a boltba és megveszi, mint egy csokit.. Erre mi van ott? Rengeteg gyilkosság, erőszak, iskolai lövöldözés, utcai támadás..
Szerintem teljesen jó ez így ahogy van. Én se változtatnék rajta. Félreértés ne essék, jó sok éve hordok magamnál pár cuccot... Gázpisztoly, kések, vipera, boxer.
Az autómban 2 kést tartok, egyet az utastérben, másik a csomagtartóban, sohasem lehet tudni honnan támadnak. Nálam pedig vipera van akárhova megyek. Például barátnőmmel ha sétálok így nyáron, egész egyszerűen a kezemben szoktam fogni és úgy sétálok a 21-es ESP-vel. Néhányan furán néznek, de leszarom. Autóban pedig baromi jól el van rejtve, azt ha valaki megtalálja, még borravalót is kap! Én viszont egy pillanat alatt előtudom kapni. Ki van neki alakítva speciálisan egy hely. Ha séta közben rendőrt látok, max elszoktam tenni hátul, a nadrágomba, pólóval elrejtem és kész. Ugyanúgy 1 másodperc és előkapom. Csak kézben kényelmeseb, biztonságosabb. Valahogy egyik cigó se akart eddig még kötözködni..
Mert nevetséges, hogy tele van magukat minirambónak gondoló őrültekkel minden fórum és azt hiszik, hogy a gonosz törvények az ő "többségi" véleményük ellen vannak.
Buci, pssszt: k rva apró kisebbség vagy ezzel a fegyverkezési mániáddal! Menj el egy prostihoz és szexelj egy nagyot, az talán a fegyverkezési vágyadat okozó frusztrációd egy részét feloldja.
#5: "Vagy semmi ne legyen az embernél vagy akkor lehessen már nálam is valami komolyabb"
Az megvan ugye, hogy ezek a szabályok azokat érdeklik csak, akik amúgy is betartják a törvényt? Szerinted valaki, aki ki akar rabolni, az elkezdi méricskélni a kését a rablás előtt, hogy hány centi? Hogy az 5 év börtön mellé kap-e majd 30 ezer forintos szabálysértési bírságot vagy sem? :)
"
Az a baj, hogy ha ezeket engedélyeznék, akkor olyanok kezébe is kerülne ugyebár, akik nem önvédelemre használják.."
Ja, mert a bűnözőket tényleg annyira érdekli, hogy mi KKVE és mi nem az.
"
Nézd például Amerikát. Minden hülye vehet magának éles pisztolyt. Bemegy a boltba és megveszi, mint egy csokit.. Erre mi van ott? Rengeteg gyilkosság, erőszak, iskolai lövöldözés, utcai támadás.."
Nézzél már statisztikákat erről.
" Mert nevetséges, hogy tele van magukat minirambónak gondoló őrültekkel minden fórum és azt hiszik, hogy a gonosz törvények az ő "többségi" véleményük ellen vannak.
Buci, pssszt: k rva apró kisebbség vagy ezzel a fegyverkezési mániáddal! Menj el egy prostihoz és szexelj egy nagyot, az talán a fegyverkezési vágyadat okozó frusztrációd egy részét feloldja."
Szerencsés vagy, hogy eddig nem tapasztaltad meg a közbiztonság mai helyzetét, de ki tudja, hogy meddig lesz ez így.
Ez ugye vicc, hogy az USA-ban nem jár a bűnözés emelkedésével a pillecukorként osztogatott fegyver? A gyilkossági ráta 4,8 náluk, míg az egész EU 0,5-1,5 között mozog, Magyarországé 1,3. Ezt a 4,8-as rátát csak harmadik világbeli és a harmadik és második világ határán evickélő országok lépik túl (Moldova, Kazahsztán, stb.), a nyugati világban magasan vezet az USA.
( [link] )
A bebörtönzöttek aránya az európai átlagok négy-hatszorosa, az USA toronymagasan veri a folyamatos belháborúban álló utolsó sárkunyhós államocskákat is.
A fegyverrel elkövetett gyilkosságok rátája az USA-ban 10,3 (100.000 lakosra), a nagy fegyvertartó Svájcban 3,84, Magyarországon 0,87.
Na ne röhögtess már noname Pécsi Tudományegyetemes firkálmányokkal ezekkel az adatokkal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!