Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért van, hogy az épkézláb...

Miért van, hogy az épkézláb önvédelemre alkalmas fegyverek nagy része be van tiltva?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Amivel egy ember ma megvédheti magát az utcán az max 8 cm pengehosszú kés persze nem rugós és nem is pillangó, aztán gázspray max 20 gr. töltőanyagig, gázpisztoly de engedély kell a viseléséhez, aztán sokkoló de nem taser hanem elég gyenge. Na kb ezeket használhatom önvédelemre az utcán legálisan. De nézzük mi a baj velük; kés: képzetlen ember is halálos sebet ejthet vele könnyedén (az önvédelemnek nem célja a gyilkolás), gázspray: nagy szélben nem használható, alkoholos és/vagy drogos befolyáltság alatti személyre nem hat, gázpisztoly: csak 18 éven felülieknek, nem könnyű elrejteni, beragadhat, engedély kell a viseléséhez, sokkoló: taser sokkolópisztoly illegális tehát a "hagyományosat" használhatjuk ami jóval gyengébb és csak egy adott izmot, izomcsoportot zsibbaszt el. Akkor most jöjjön ami illegális az utcán (otthon lehet tartani); vipera, paprikaspray, boxer, taser, rugóskés. Vipera; nem kell nagy erővel ütni mégis hatásos, könnyen elrejthető mivel teleszkópos, hátránya ugyanaz mint a kés, hogy könnyen halálos sérülést okozhat de pl lábra ütésnél "csak" csonttörés, paprikaspray; alkoholos és/vagy drogos befolyáltság alatt is hat, bőrön át fejti ki a hatását ami tovább is tart, boxer; aki valamennyire tud verekedni annak az ütését jóval hatásosabbá teszi, taser; nagyobb hatótáv nem kell közel kerülni dulakodni, erősebb tehát kis időre az egész testet lebénítja, rugós kés; sokkal gyorsabban előkerül a penge, nem kihajtani kell csak megnyomni egy gombot, hátrány ugyanaz mint a sima késnél. Miért kell minden VALÓBAN HASZNÁLHATÓ fegyvert különösen közveszélyesnek nyilvánítani? Persze otthon lehet, otthon meg is védhetem magam vele de hány százszor kisebb annak az esélye, hogy otthon támadnak meg nem az utcán?! Értem én, hogy úgy több embernek lenne ilyen eszköze de most ugyanúgy lehet a piacokról vagy akár profi darab webshopról csak ha rendőr látja elkobozza és pénzbírságot kapok. Miért éri meg jobban nekik, hogy életfogytig bezárják a támadót az áldozatot meg eltemessék mert a "gázspray nem hatott az erős szélben" de ha mondjuk viperája lett volna akkor eltörik a támadó lába és mind a ketten túl élik? Logikátlan az egész pl otthon védekezhetek viperával de utcán nem! Légyszíves írjátok le a véleményeteket! Előre is köszönöm!

2013. aug. 17. 00:40
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
95%
Én viperát hordok,ko pepperrel megtámogatva,ez a kombó van nálam már vagy 6 éve. Inkább szabálytalan legyek mint halott.
2013. aug. 17. 00:49
 2/34 A kérdező kommentje:
Hát itt a lényeg, miért kell szabálytalannak lenni ahhoz, hogy ne öljenek meg az utcán és ne egy hajszálon múljon az életünk?
2013. aug. 17. 00:54
 3/34 anonim ***** válasza:
58%
Azért, mert nálunk az önvédelem bűnnek számít. Ha csak a puszta kezeddel véded meg magad, még akkor is csak reménykedhetsz, hogy a végén nem téged fognak lecsukni.
2013. aug. 17. 01:21
 4/34 anonim ***** válasza:
63%

Az a baj, hogy ha ezeket engedélyeznék, akkor olyanok kezébe is kerülne ugyebár, akik nem önvédelemre használják..

Nézd például Amerikát. Minden hülye vehet magának éles pisztolyt. Bemegy a boltba és megveszi, mint egy csokit.. Erre mi van ott? Rengeteg gyilkosság, erőszak, iskolai lövöldözés, utcai támadás..

Szerintem teljesen jó ez így ahogy van. Én se változtatnék rajta. Félreértés ne essék, jó sok éve hordok magamnál pár cuccot... Gázpisztoly, kések, vipera, boxer.

Az autómban 2 kést tartok, egyet az utastérben, másik a csomagtartóban, sohasem lehet tudni honnan támadnak. Nálam pedig vipera van akárhova megyek. Például barátnőmmel ha sétálok így nyáron, egész egyszerűen a kezemben szoktam fogni és úgy sétálok a 21-es ESP-vel. Néhányan furán néznek, de leszarom. Autóban pedig baromi jól el van rejtve, azt ha valaki megtalálja, még borravalót is kap! Én viszont egy pillanat alatt előtudom kapni. Ki van neki alakítva speciálisan egy hely. Ha séta közben rendőrt látok, max elszoktam tenni hátul, a nadrágomba, pólóval elrejtem és kész. Ugyanúgy 1 másodperc és előkapom. Csak kézben kényelmeseb, biztonságosabb. Valahogy egyik cigó se akart eddig még kötözködni..

2013. aug. 17. 03:54
 5/34 anonim ***** válasza:
29%
Én nem engedélyezném a 8 centis kést sem! Egy szúrás nyakba és kész... Vagy semmi ne legyen az embernél vagy akkor lehessen már nálam is valami komolyabb mert a kés az komoly fegyver, igaz én utálom, és nem is használnám de ha megtámadnának késsel akkor mért nem használhatom én is a kedvencemet; a gumilövedékes pisztolyt? Attól nem hal meg a támadó viszont jól megérzi a dolgot...
2013. aug. 17. 07:11
 6/34 anonim ***** válasza:
65%
Itt a törvények alaposan el vannak cseszve. Egy demokráciában úgy kellene törvényeket alkotni, hogy azzal a többségi társadalom egyet értsen. Olyan törvények, melyek a többség ellen szólnak magát a diktatúrát jelentik.
2013. aug. 17. 07:58
 7/34 anonim ***** válasza:
20%

Mert nevetséges, hogy tele van magukat minirambónak gondoló őrültekkel minden fórum és azt hiszik, hogy a gonosz törvények az ő "többségi" véleményük ellen vannak.

Buci, pssszt: k rva apró kisebbség vagy ezzel a fegyverkezési mániáddal! Menj el egy prostihoz és szexelj egy nagyot, az talán a fegyverkezési vágyadat okozó frusztrációd egy részét feloldja.

2013. aug. 17. 08:39
 8/34 kovpet ***** válasza:
88%

#5: "Vagy semmi ne legyen az embernél vagy akkor lehessen már nálam is valami komolyabb"

Az megvan ugye, hogy ezek a szabályok azokat érdeklik csak, akik amúgy is betartják a törvényt? Szerinted valaki, aki ki akar rabolni, az elkezdi méricskélni a kését a rablás előtt, hogy hány centi? Hogy az 5 év börtön mellé kap-e majd 30 ezer forintos szabálysértési bírságot vagy sem? :)

2013. aug. 17. 09:31
 9/34 anonim ***** válasza:
77%

"

Az a baj, hogy ha ezeket engedélyeznék, akkor olyanok kezébe is kerülne ugyebár, akik nem önvédelemre használják.."

Ja, mert a bűnözőket tényleg annyira érdekli, hogy mi KKVE és mi nem az.

"

Nézd például Amerikát. Minden hülye vehet magának éles pisztolyt. Bemegy a boltba és megveszi, mint egy csokit.. Erre mi van ott? Rengeteg gyilkosság, erőszak, iskolai lövöldözés, utcai támadás.."

Nézzél már statisztikákat erről.

[link]

" Mert nevetséges, hogy tele van magukat minirambónak gondoló őrültekkel minden fórum és azt hiszik, hogy a gonosz törvények az ő "többségi" véleményük ellen vannak.

Buci, pssszt: k rva apró kisebbség vagy ezzel a fegyverkezési mániáddal! Menj el egy prostihoz és szexelj egy nagyot, az talán a fegyverkezési vágyadat okozó frusztrációd egy részét feloldja."

Szerencsés vagy, hogy eddig nem tapasztaltad meg a közbiztonság mai helyzetét, de ki tudja, hogy meddig lesz ez így.

2013. aug. 17. 09:34
 10/34 anonim ***** válasza:
56%

Ez ugye vicc, hogy az USA-ban nem jár a bűnözés emelkedésével a pillecukorként osztogatott fegyver? A gyilkossági ráta 4,8 náluk, míg az egész EU 0,5-1,5 között mozog, Magyarországé 1,3. Ezt a 4,8-as rátát csak harmadik világbeli és a harmadik és második világ határán evickélő országok lépik túl (Moldova, Kazahsztán, stb.), a nyugati világban magasan vezet az USA.

( [link] )

A bebörtönzöttek aránya az európai átlagok négy-hatszorosa, az USA toronymagasan veri a folyamatos belháborúban álló utolsó sárkunyhós államocskákat is.

[link]

A fegyverrel elkövetett gyilkosságok rátája az USA-ban 10,3 (100.000 lakosra), a nagy fegyvertartó Svájcban 3,84, Magyarországon 0,87.

[link]

Na ne röhögtess már noname Pécsi Tudományegyetemes firkálmányokkal ezekkel az adatokkal szemben.

2013. aug. 17. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!