Mi kell ahoz hogy ügyvéd lehessek? Többi lent.
Szeretnék egy jó ügyvéd lenni mert szerintem-és-mások szerint is megvan bennem az ami egy jó ügyvédnek kell. A szám :)) Ezalat azt értem hogy tudok beszélni normálisan és kitudok álni magamért másért s mindig elnyerem a magam igazát a legtöbb esetben.
Azomban még csak most megyek tizedik osztályba. És szeretném megtudni azt hogy számít az hogy milyen liceumot végzet vagy csak az egyetem számit és a továbbképzések?
És ezenkivül mi kell még?
amig nem ismertek rebdesen ne szidalmazatok!;) a kerdesre egy szimpla valaszt akartam amiben leirja egy vagy tobb szemely hogy mire van szuksegem a jogi egyetemhez es ha a liceum szamit-e es nem pedig olyan valaszokat vartam ahol azt irjak egyesek hogy en nem tudnam megcsinalni a jogaszatot mert hogy milyen nehez es efelek...
valojaban nehez de amig nem tudjatok hogy en milyen vagyok es a tanulashoz hogy alok hoza foleg hogy ha meg erdekelis is azt csakis en tudhatom es akik jol ismernek!
nem azt akartam hogy beleszojatok az eletembe s elvegyetek a kedvem atol hogy milyen szakmat szeretnek tanulni!
igaz az is hogy penzel sok mindent ellebet intezni es eszt szemelyes tapasztalatbol is tudom! es nem nem vagyunk szegenyek a csaladomal de nem is uszunk a penzben hogy csak letisztazzuk ezt is.
a helyesirasomat meg nem kell kommentalni. megerteseteket koszonom!
Mindegy, milyen középiskola, de a töri és a magyar menjen jól. (Egyáltalán, Magyarországon akarsz jogi egyetemre menni? Mert azt nem írtad.)
Ha igen, akkor a helyesírásra igenis gyúrnod kell, mert oké, hogy nem az anyanyelved, de ez sajnos senkit nem fog érdekelni. Ha nem tudsz helyesen írni és beszélni!!! (-nák, -nék!!!), akkor nem vesznek fel, vagy, ha utóbb derül ki, kibuktatnak.
Egyetem után ügyvédjelöltködés három évig, majd szakvizsga, és úgy lehetsz ügyvéd.
Ja, és ügyvédjelölt vagyok, végig csináltam ezt, ha van kérdésed, szívesen segítek, de tényleg, nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy a helyesírás és helyes beszéd, mennyire fontos. Ha Magyarországon jársz, a magyar kell, ez a helyzet. Én németül tanultam középiskolában, ott meg a német kellett, holott az nekem sem az anyanyelvem. Ez mindenkinek a saját egyéni szociális problémája, az elvárás attól még az, hogy - főleg egy jogász - beszéljen és írjon helyesen.
Az idegen nyelvek ismerete is nagyon fontos, egyrészt mert itt a diploma megszerzéséhez követelmény minimum egy nyelvvizsga, másrészt meg az ügyvéd szakmában manapság minimum egy, de inkább két-három idegen nyelven tárgyalóképesnek kell lenned. Enélkül már jelöltnek sem vesznek fel. (Az angol-német általában alap, és sok helyen ezekhez kérnek még valamit, ami jó, ha francia vagy spanyol.)
Hát akkor az ottani szabályokat meg ott kell megérdeklődnöd, mert az ügyvédi szakma országhoz kötött.
Nem is nagyon tudsz dolgozni sem máshol vele, persze EU-n belül azért valamennyire átjárható, de általában a különbözeti vizsgát nem lehet megúszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!