Mi kell ahoz hogy ügyvéd lehessek? Többi lent.
Szeretnék egy jó ügyvéd lenni mert szerintem-és-mások szerint is megvan bennem az ami egy jó ügyvédnek kell. A szám :)) Ezalat azt értem hogy tudok beszélni normálisan és kitudok álni magamért másért s mindig elnyerem a magam igazát a legtöbb esetben.
Azomban még csak most megyek tizedik osztályba. És szeretném megtudni azt hogy számít az hogy milyen liceumot végzet vagy csak az egyetem számit és a továbbképzések?
És ezenkivül mi kell még?
Köszönöm az èrtelmes válaszokat ^^
amugy igen tudom hogy kell hazudni is tudni, de az menni fog ^^
amugy a sulim nem a legerösebb de jövő héten vàltok ès a vàrosban a legerösebb gimibe szeretnèk menni. Csak nem tudom milyen profilra. :-s de gondolom inkàbb a nyelvek èrnèk meg mert azèrt mègis jobb ha tudok több nyelvet beszelni, mert ugy akar mad orszagban is dolgozhatnàk ^^
legyél inkább külföldön ügyvéd
bécs, brüsszel, berlin stb
többet ér külföldi jogász oklevél amúgy is, mint magyar
csak magyar jogot fogják tanítani 99 százalékban...
Kedves kérdező!
Jogi egyetem kell hozzá + három év gyakornokoskodás, majd egy év, amíg leteszed a szakvizsgát. Ez úgy durván 3 millió forint körül mozog. Egy szemeszter olyan 170-180 ezer forint, ebből van tíz. Az egyetem után egy ügyvédnél kell bojtárkodni és örülj, ha nem neked kell fizetni azért, hogy ott dolgozhatsz. A szakvizsgáért is fizetni kell. Kamarai tagság, talár, iroda. Azt hiszem bőven három millió forint felett vagyunk. Kell egy gazdag apuci!:D Arról nem is írtam, hogy az egyetem alatt szanaszét leszel szívatva, annyit még életedben soha nem tanultál, mint amennyit itt fogsz, nálunk csak az orvosisok tanulnak többet. (na jó azért a gyógyszerészeknek is szép nagy tananyaguk van, talán még ők.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!