Nemek alapján meghatározott belépési díj a szórakozóhelyeken?
Véleményem szerint az a tény, hogy a szórakozóhelyek belépési díja drágább a férfiak számára, megsérti a 2003. évi CXXV. tv. 8. § a) pontját, tehát pusztán a nemük miatt részesít hátrányos megkülönböztetésben egyeseket. Ugyanezen törvény 5. § b) pontja értelmében az egyenlő bánásmód követelménye a szórakozóhelyeket is köti.
Pertársaságot tervezek alapítani, ki akar beszállni? Lekapcsolunk egy kis pénzt a szórakozóhelyekről.
Engem ez még soha nem zavart, mondjuk nem is gyakran járok olyan helyekre, ahol gyakorlatilag azért kell fizetni, hogy nők között lehessek. Egy normális koncerten mindenkinek van belépő, egy normális kocsmában senkinek sincs, maradtak a silány kandiszkók, ahová így próbának becsábítani egy-két lánycsapatot, hogy ne kanbuli legyen. Hát szívük joga, legyen.
Azért nem érzem ezt diszkriminációnak és olyan hű de nagy megkülönböztetésnek, mert nem kötelező ilyen helyekre járni. Nem felsőoktatásról, nem kötelező programról van szó. Lehet az etikusságán csámcsogni, de szerintem ez műbalhé. Az, aki itt előttem úgy gondolja, hogy a hatalmas 500 és 1000 Forintos összegek miatt nem juthat nőhöz, azzal elég nagy problémák vannak.
A pertársaság ötlete és a pénzszerzési pedig röhej. Nem tudod bizonyítani, hogy ezzel téged megkárosítottak. Vagy be tudsz mutatni az elmúlt mondjuk 5 évből minden hétvégéről egy belépőt, és azt is tudod bizonyítani, hogy minden esetben a nőknek ingyenes volt? És ha esetleg igen, akkor is, milyen indokkal? Hiszen nem volt kötelező elmenned szórakozni.
Nem rossz.
+Öregek, diákok kedvezményes utazása, ingyenes orvosi ellátása. Közgyógyellátás. Egyesek ingyen tanulhatnak ott ahol mások nem. Csatornázásért 400k pénz gyűjtése tulajdonjog nélkül. 40 év nyugjárulék fizetés után az átlagéletjort élőnek befitése 1/3-át adják vissza (és még sírnak, hogy ez milyen megterhelő tolvaj zsebeiknek)
Volt már belőle ügy, nem is olyan régen. Az ítélet szerint nem diszkriminatív.
Aki szerint ez törvényes, az szerint az is törvényes lenne ezek szerint, ha nyitnék egy szórakozóhelyet és azt mondanám, hogy a belépő 100.00 Ft, és a fehéreknek ingyenes.
Végre Magyarországon is elkezdődött a férfiak öntudatra ébredése.
Nem vagyunk sz.e.x.g.é.p.e.k, akik semmi másra nem vágynak, csak hogy d.u.g.j.a.n.a.k!
Én beszállnék ebbe a pertársaságba, sőt javaslom, hogy szervezzünk akciókat az ilyen szórakozóhelyek előtt, akár bűncselekményért is lehet feljelentést tenni (hátrányos megkülönböztetés), rendőrőket is ki lehet hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!