Az új PTK változásairól, illetve azon belül a tartozásokkal kapcsolatosan kérek szépen segitséget! Ha tartozásom van pl a BKV felé, ez az új PTK mennyiben változtatja a tartozás összegét, behajtását, stb?
Mivel a tartozásod már most fennáll, arra nem fognak vonatkozni az új Ptk. szabályai. (Elkövetéskori anyagi jogszabályok)
Amúgy lényegében nem változik.
Értem,azért is furcsa mert olvastam a behajtásról változásokat és iszonyúan megijedtem bár ezzel még inkább.... Köszönöm a válaszokat!!!
Mit javasoltok a probléma orvoslására ? Még nincs munkám,így fizetni nem tudok.Nem akarom hogy végrehajtásig fajuljon!
Pedig vagy fizetsz, vagy végrehajtást indítanak.
Max. tényleg bemész, és megpróbálsz egyezkedni, adjanak részletfizetést, engedjék el a kamatokat, stb.
Aztán kiderül, hogy belemennek-e.
Célszerű egy nagyobb összeget vinned magaddal első részletnek, úgy mégiscsak meggyőzőbb, hogy majd a többit is tényleg fizetni fogod.
Köszi a válaszokat!
Van akinek milliós tartozása van..... és nem én vagyok az egyetlen aki tartozik,és akinek ekkora összegű!
bkv felé? nem hiszem, hogy olyan sok milliós tartozás lenne.
Ezek a büntetések 10k körül kezdődnek, ha fel is tornázza magát hónapok alatt 50k-ra, akkor is 10x kellene eljátszanod, h 500k legyen.
Ekkor pedig csak te tehetsz róla, hogy nem léptél időben.
Persze ez mind1 az ügy szempontjából, arra írtam, hogy későn kapcsoltál nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!