Ha bérleni szeretnék egy lakást, amin villanyszámla tartozás van, attól én még mint új fogyasztó igényelhetek új mérőórát vagy csak miután a tulaj rendezte a felhalmozott tartozást?
Új mérőórát nem.
De én nem költöznék ilyen lakásba.
Írjatok egy papírt, hogy x napon te beköltöztél a lakásba, a mérőállás pedig ennyi volt. Szerepeljen rajta a mérőóra száma, az aktuális óraállás, dátum, és rajtatok kívűl még 2 tanú aláírása. Ami fogyasztás van, azt onnantól te fizeted.
Ugyanakkor mi van, ha a szolgáltató egyszercsak kikapcsolja az áramot? Aztán addig nincs áram, amíg a tulaj nem fizet. Én nem mennék ebbe bele.
1 lakáshoz 1 mérőóra jár.
Én keresnék másik lakást.
Én úgy tudom ha annak a tartozásnak már elindult a rendezése, vagy született már az ügyben bírósági ítélet, inkasszó etc... akkor már nyugodtan kérheted az új mérőórát. A lényeg, hogy akinek a nevén a tartozás van, attól valahogy behajtsák a pénzt (önként megegyezéssel fizet, vagy behajtják nála).
Ha viszont ebben vita van még. Tehát nincs tisztázva, hogy ki az adós és semmilyen együttműködésre nem hajlandó, de még a bírósági végrehajtási szakaszban sincs az ügy, akkor addig nem köthetsz ugyanarra a címre másik szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!