Adott arra valaki valaha értelmes magyarázatot, hogy a saját területemen a saját kutyám nem intézheti el kedvére a BETÖRŐT?
Igen pitbullt írtál példaként. Jó szar példa volt.
Egyetlen egy emlékem van pitbullról. Amit tudtommal nem is lehet itthon tenyészteni az agresszivitása miatt (jó példa). Bementünk terepszemlézni egy üres gyárépületbe. Az őr meg nem tudta, hogy a területet őrző pitbull épp ott van. Igaz nem kapott el minket a kutya, de a társamnak négy helyen tört el a karja, menekülés közben. Nem törtünk be, nem is lett volna mit elvinni. Jó ötlet volt a pitbull. Ahogy a példád is.
Ha kint van egy tábla ami figyelmezteti az arra járókat a kutyára illetve annak a veszélyére akkor nem értem miért lenne felelős érte a gazda. "VIGYÁZAT KUTYÁVAL ŐRZÖTT TERÜLET" "VIGYÁZAT A KUTYA HARAP".
Ha a telek kellőképpen el van kerítve akkor oda egy 5 éves kisgyerek nehezen jut be. Az 5 éves gyereknek vannak szülei akik felelősek a testi épségéért.
Azokat a kutyákat szokás elaltatni amik kiszöknek és emberre támadnak. Házörzőket nem. Fura is lenne ha a sok biztonsági őr hetente cserélgetné a kutyáját.
Én még bele is lőnék abba akit az éjszaka közepén a garázsomban látnék.
A te példádban pedig az őr volt a hülye, a kutya arról nem tehet, hogy az őr nem tudta, hogy ő ott van, a kutya tette a dolgát, védte a területét.
Szegény kutya, ha védi, az a baj, ha kirabolják a területet akkor meg megint ő a hibás, mert ugye "ezért tartunk, hülye dög?"
Persze hogy az őr a hülye, és nem a kutya. Hülye az aki szabadon tart egy pitbullt, ez tiszta. Akár a kertjében.
Tényleg, mi a francot csinálsz, ha kigyullad a házad, és a tűzoltók nem mennek be a pitbull miatt? Vagy a te házad nem gyullad ki?
kedves kérdező te mégis miről beszélsz?
"A te példádban pedig az őr volt a hülye, a kutya arról nem tehet, hogy az őr nem tudta, hogy ő ott van, a kutya tette a dolgát, védte a területét. "
Olyan biztonsági őrről beszélsz aki belopakodik az általa őrzött területre? Ahol a saját kutyája megmarja? MI VAN?
Az én példám arra íródott hogy a biztonsági őrök használnak kutyákat a munkájukhoz. Nem a tescos biztonsági őrök hanem akik értékesebb ingatlanokat védenek. Na és ha a munkája során a kutya teszi a dolgát és megtámadja az illetéktelen behatolót akkor FURA LENNE HA EZÉRT HETENTE KÉNE KUTYÁT CSERÉLNI MERT MINDEN JOGOS TÁMADÁS SORÁN ELALTATÁSRA KERÜLNE A JÓSZÁG.
Remélhetőleg így szájbarágósan hozzád is eljutott az üzenetem.
"Az őr meg nem tudta, hogy a területet őrző pitbull épp ott van. Igaz nem kapott el minket a kutya, de a társamnak négy helyen tört el a karja, menekülés közben."
Én erre reagáltam. A kutya tehet róla, ha az őr nem tud az ottlétéről? Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
tero, el vagy tévedve! nincsenek fajtánként megkülönböztetett kutyák tavaly óta (hál istennek). egyedenként nézik az agressziót (amúgy a pit bullterrier egyáltalán nem az az egresszívfajta, mint azt hiszed).
hozzám se jöjjenek, mert én meg bozótvágóval várom őket. meg egy majdnem pit bullal ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!