Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit kell csinálni, ha letartóz...

Mit kell csinálni, ha letartóztatnak?

Figyelt kérdés

Gondom a többségnek erről fogalma sincs. Nekem se sok, ezért vagyok kíváncsi, mi ilyenkor a teendő és a lehetőségek.

Akár okkal vagy ok nélkül történt a letartóztatás.

Mit tehet meg a rendőrség, és mi az, amihez nincs joga?

Mik az én jogaim? Felteszem a rendőrök ilyenkor igyekeznek félretájékoztatni a letartóztatottat.

Meg arra lennék még kíváncsi hogy a kihallgatáskor mit csinálnak? Próbálnak rávenni, hogy tegyek terhelő vallomást másokra gondolom.

Disclaimer: nem vagyok cigány, sem bűnöző, a rendőrség viszont politikai és személyes okokból nagyon szeretne rács mögött látni pár embert (nem engem elsősorban)

2013. máj. 27. 14:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Kínzás, verés mennyire gyakori? Ne mondja senki, hogy egyáltalán nincs, főleg miután meg is öltek valakit a kihallgatóban a múltkor."

Semennyire nem gyakori hétköznapi polgár esetén. Azt elhiszem, hogy évente van 3-4 pofozkodás, amikor valami nyilvánvalóan bűnös, helyi Janit visznek be, aki azt hiszi ő a keresztapa. Akkor azt megpofózzák kicsit, teljesen jogosan, de hogy ebből nincs rendszer az tuti, pár ilyen botrány lefejezné a rendőrség felső vezetését.

Másrészt meg nem hiszem el, hogy aki ennyire retteg annak nincs vaj a füle mögött, lehet hogy neked is kijárna már pár atyai pofon.

2013. máj. 27. 15:35
 12/18 A kérdező kommentje:

Jó hát nem muszáj elhinni, akkor viszont kívánom neked is a rendőrség "jóindulatát", egy pár csonttöréssel és "lépcsőről leeséssel" együtt.

Tudom, hogy nem követtem el semmit és nem engem akarnak bevarrni. Engem csak fenyegetni és hamis vallomásra kényszeríteni szeretnének.

2013. máj. 27. 15:46
 13/18 anonim ***** válasza:
Üldögélni.
2013. máj. 27. 16:26
 14/18 anonim ***** válasza:

"Kínzás, verés mennyire gyakori?"

Ez az elkövetett cselekmény súlyától függ. Emberölés vagy drogcsempészet esetén ez alap.

2013. máj. 27. 16:42
 15/18 anonim ***** válasza:

"Kötelesek melléd ügyvédet rendelni, ha nincs saját fizetett ügyvéded."

Na erre sem bíznék semmit. Azon kívül, hogy elmondja a jogaidat, amit a rendőrök is felolvasnak a vallomásod előtt, mást nem tesz. Nem is érdeke, hiszen a rendőrök kérik. Ha túlbuzgó majd legközelebb nem rendelik ki. Egyébként meg a 2-3 000 F-os órabérért nem fog pattogni, mert max 1-2 órát tud elszámolni.

Másrészt ha nem teszel vallomást, akkor meg a rendelkezésre álló infók alapján járnak el veled szemben, ami még rosszabb, mert úgy forgatják ahogy akarják ha van egy kicsi a kezükben.

A legrosszabb, ha poligráffal fenyegetnek, mert azzal bebuksz az tuti!!!!!!

Nem vagy kötelesen ezen részt venni, de ez mindent elárul!

"Próbálnak rávenni, hogy tegyek terhelő vallomást másokra gondolom. "

A bíróság úgyis az együttműködésed alapján fog ítélkezni, ha valamit is rád vernek

Van értesítési jogod, bárkit felhívnak neked, hogy le vagy "tartóztatva". De ezt sem kötelesek megtenni, ha az eljárást veszélyezteti. Pl.Ha házkutatni mennek ki hozzád, vagy valakihez nem fognak szólni, hogy be vagy csukva - hiába kéred -, mert akkor mire kimennek házkutatni az otthoniak minden elpakolnak. Majd a házkutatáskor kiértesítenek mindenkit!

2013. máj. 27. 17:03
 16/18 anonim ***** válasza:

"a rendőrség viszont politikai és személyes okokból nagyon szeretne rács mögött látni pár embert (nem engem elsősorban)

"

Ez jó vicc!!!! :-)

Politikai okból nem csuknak le csak úgy. Ezt csak bebeszéled magadnak, gondolom a tudatlanságod miatt.

Azért akarnak valakit lecsukni, ha le akarnak, mert bűncselekményt követett el. HA NINCS BŰNCSELEKMÉNY nem lehet lecsukni senkit. Nem a középkorban vagyunk, hogy csak úgy bevisznek valakit és kész!!!!

Azok a valakik akiket említesz bűncselekményeket követhetnek el, ha a rendőrök foglalkoznak velük!!!

2013. máj. 27. 17:07
 17/18 anonim ***** válasza:

Nagy itt a sötétség a fejekben...

A letartóztatás bírósági cselekmény, csak a bíróság jogerős határozata alapján lehet valakit letartóztatni. Amiről itt szó van az az őrizetbe vétel.

Méghogy az ügyvéd a rendőrségnek dolgozik? Melyik világban éltek emberek? Meg megverik az embert. persze, ha leanyázod a rendőrt, vagy le akartad szúrni késsel (volt ilyen) akkor ne lepődj meg, ha megreped egy-két bordád.

Előfordulhat, hogy visszaélnek a rendőrök, de csak úgy poénból senkit sem szoktak letartóztatni, megverni meg mégkevésbé.

Kihallgatáskor jogod van a vallomástételt megtagadni, jogod van ügyvédhez, max 72 órán keresztül lehetsz őrizetben, ha bűncselekményre akarnak rávenni, akkor értesítsd az ügyészséget! Egyébként ennek a történetnek a felét sem hiszem el...A kihallgatáskor meg kihallgatnak (húúúú milyen meglepő) kérdéseket fognak feltenni, ha válaszolsz válaszolsz, de ha válaszoltál kettőre megtagadhatod a további válaszadást. Saját magadat és hozzátartozódra nem vagy köteles terhelő vallomást tenni. Stbstbstb...Ez a kérdés mese habbal...

2013. máj. 28. 12:56
 18/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, most már látom, hogy ritka hü.lye vagy.

1. Valóban nem a legjobb dolog a kirendelt ügyvéd, de ő nem a rendőrségnek dolgozik, a rendőrségtől teljesen független az igazságszolgáltatás, de te mondtad, hogy nincs saját állandó ügyvéded, azért mondtam, hogy kötelesek melléd kirendeli valakit, ami bőven több mint a semmi.

2. A rendőrök NEM fognak megverni. Nem hiszem el, hogy a helyi kis sz.rkavarásaidért bántanának. Mondjuk én ha magas rangú rendőrtiszt lennék és erőszakolókat, gyilkosokat, pedofilokat hoznának be, akkor félrefordítanám a fejem, hadd kapjon egy-két pofont, de ez nem általános, pláne hogy ma már lassan a bűnözőnek több joga van mint a rendőrnek.

3. A kutya füle nem fog téged politikai hovatartozásod miatt bántani. Nincs már politikai rendőrség. Különben is, ahogy írták, a letartóztatáshoz bírósági végzés kell, azt pedig egy ügyészség sem fogja elfogadni indoknak, hogy te egy hottentottista vagy, ezért börtönben a helyed.

2013. máj. 28. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!