Igaza van az írónak, teljesen nonszensz és kegyeletsértő az ötlet.
Viszont van egy olyan gyanúm, hogy az egésznek az lesz a vége, hogy Viktorka nagy kegyesen egyszercsak bejelenti, hogy meghajlik a nép akarata előtt és nem engedi a tervezetet végigmenni, mert ő annyira hallgat az emberekre. Minden populista politikus tudja, hogy súlytalan baromságokban kell engedni, hogy az emberek elhiggyék, hogy még van beleszólásuk a dolgokba (aztán meg persze el lehet lopni a mnyp megtakarításokat, mert itt engedett!).
Hogy lelkileg ez kit mennyire viselne meg, arról fogalmam sincs, soha nem halt még meg közeli hozzátartozóm. Aki igen, az már a születésem előtt, vagy még olyan kicsi koromban, hogy fogalmam sem volt róla.
Én igazából csak azt nem értem, hogy mi van, ha a halottnak nincsenek hozzátartozói. Mi van akkor, ha egyke vagyok (nincsenek testvéreim, unokaöcséim, unokahúgaim), meg a szüleim is egykék voltak, amíg éltek (tehát unokatestvéreim sincsenek), agglegény vagyok (tehát nincs feleségem, gyerekeim, unokáim), és egy fillér vagyonom sincs (azaz rászorulok a szociális temetésre). Na, ezt hogyan oldanánk meg?
Beleolvastam az irományba. Ha kórházban hal, vagy boncolást végeznek az elhunyton, akkor nem kell előkészítenie a hozzátartozónak. Amennyiben nincs hozzátartozó, vagy úgy kéri az eltemettető lehetőség van köztemetésre. Ebben az esetben az előkészítést, sírhely kiásást... az ehhez értő végzi, de a teljes költséget hozzáírják a hagyatékhoz. Amennyiben nincs örökös vagy visszautasítja, úgy az állam viseli a temetést.
ez egyszerűen elképesztő, szavakat nem találni rá, hogy mennyire lelketlen már maga az ötlet, hogy bármilyen módon "tevékenyen" vegyen részt a hozzátartozó egy olyan esetben, amikor nem elég teher neki a tudat, hogy nem tud önerőből gondoskodni egy szerette végtisztességének megadásáról, még itt is, külön meg kell alázni?? azzal hogy kötelezően kiteszik egy ilyen lelki megrázkódtatásnak, hogy egyáltalán látnia kelljen a szerettét olyan állapotban, amikor még nincsen megfelelően előkészítve az eltemetésre..? ez kegyetlenség!!!!
és egyetértek a szerzővel, a megoldás valóban az alábbi javaslat lenne a honatyák számára - akik jódolgukban már annyira nem tudnak mihez kezdeni, hogy efféle őrültségek kiagyalásával szórakoztatják magukat - és egymást:
"Menjenek be a bonctanra, nézzenek körül. Aztán próbálják meg azt megvalósítani, amit el akarnak fogadni. Végül, kerüljenek õk is abba a helyzetbe, hogy ezt kelljen végigcsinálniuk."
a válaszom erre a felvetésre egy hatalmas nagy, kövér IGEN!!!
Egyenlőre még nincs elfogadva. Hiteles forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!