Nyomkövetőt "raktak ránk". Jogászok, jogot ismerő emberek! Szabad-e ilyet csinálni? Jogilag megengethető-e ez az eljárás? A többi lent.
Én egy mezőőr vagyok, egy nagyvárosban. Annak írom, aki nem tudná, hogy mi is ez. Járjuk a külterületeket, ellenőrizzük, hogy a lakosság eleget tesz-e a lakcím bejelentési kötelezettségnek, ellenőrizzük, hogy a kutyák be vannak-e oltva, ill. chipelve, illegális szemétlerakásokat kutatunk fel, illegális telek és/vagy lakásfoglalókat keresünk, fatolvajokat figyeljük, illegális áramvételezéseket kutatunk fel, stb, stb, stb...
A múlthéten nyomkövető szerkezetekkel (kb. gyufás doboz nagyságú)láttak el minden mezőőrt és közterületes dolgozót, hogy a központból, számítógépen keresztül nyomon tudják követni, 8 órán keresztül, hogy mit csinálunk, hol járunk. Na most az a kérdés, hogy mennyire jogszerű-e ez az eljárás? Mennyire sérti a személyességi jogokat, mennyire korlátozza a személyes szabadság jogainkat?
Csak értelmes hozzászólásokat, válaszokat, véleményeket kérnék, ha lehet.
Válaszokat előre is köszönöm!
miért lenne jogszerűtlen?
biztos azt nem méri, hogy 5/ 10 percet ülsz a budin, ha hasmenésed van.
Mint egyes áruházakban, ahol sárga hajszalagot kellett tenni a "nehéz napokon", ha többször akart a mosdóba kimenni a nő
szerződést kötsz a céggel, hogy X ft fizetésért bejársz neki napi yyy km-ert, és közben intézkedsz
miért is ne lenne joga téged ellenőrizni ?
fizessen puszira?
ha nem tetszik, ne köss szerződést.
NEM a magánéletedben, szabadidődben korlátoztak !
nyugodj meg, ha van mobiltelefonod, és magaddal hordod,
akkor az ugyanígy működik
;)
mivel a munkaidődben ellenőriznek így semennyire nem sérti a személyi jogaidat.... munkaidőben dolgozni kell.. a kamionosokat buszosokat is ellenerőzik az ugy nevezett tahográffal
teljesen jogos a munkáltató részéről hogy ellenőrizni akarja hogy végzed e a munkádat...
Ismerősöm egy térfigyelő hálózatok kiépítésével foglalkozó cégnél dolgozik, ott olyan céges mobilokat kaptak amivel szintén nyomon követhetőek.
Egyébként nem értem a felháborodásodat. Ha te tisztességgel és becsülettel elvégzed a munkádat akkor miért aggódsz/háborogsz hogy ellenőriznek téged? Személyes szabadságot egyáltalán nem korlátoz, személyiségi jogokat szintén nem sért.
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Mindenkinek ment a zöld. :)
Tisztességgel végzem a munkámat, legalább is úgy érzem.
Pusztán kíváncsiságból tettem fel kérdésemet, mert ez nekem nagyon új és szokatlan. :)
Még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!