Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit kell csinálni, ha letartóz...

Mit kell csinálni, ha letartóztatnak?

Figyelt kérdés

Gondom a többségnek erről fogalma sincs. Nekem se sok, ezért vagyok kíváncsi, mi ilyenkor a teendő és a lehetőségek.

Akár okkal vagy ok nélkül történt a letartóztatás.

Mit tehet meg a rendőrség, és mi az, amihez nincs joga?

Mik az én jogaim? Felteszem a rendőrök ilyenkor igyekeznek félretájékoztatni a letartóztatottat.

Meg arra lennék még kíváncsi hogy a kihallgatáskor mit csinálnak? Próbálnak rávenni, hogy tegyek terhelő vallomást másokra gondolom.

Disclaimer: nem vagyok cigány, sem bűnöző, a rendőrség viszont politikai és személyes okokból nagyon szeretne rács mögött látni pár embert (nem engem elsősorban)

2013. máj. 27. 14:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
40%

Elsősorban kussolsz, nem teszel vallomást egészen addig, amíg nincs meg az ügyvéded.

Persze, ha éppen egy büncselekmény kellős közepén kapnak rajta, akkor felesleges szarakodni, bár ott is figyelni kell azért, nehogy többet vallj, mint ami bizonyítható.

Egyébként elképzelni nem tudom miféle politikai meg személyes okokból akarnának rács mögé dugni, miért nem mondod azt, hogy drogoztok, meg ilyenek, mindjárt szebben hangzana... Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy büncselekény gyanuja nélkül, csak mert nem tetszik a pofátok akarnak dutyiba zárni?

2013. máj. 27. 14:33
 2/18 anonim ***** válasza:
72%
Akár mennyire is azt sugallta Orbán az MSZP alatt és akármennyire is ezt sugallja most az MSZP a Fidesz alatt, a magyar rendőrség még mindig nem egy fekete ruhás SS halálosztag, az ügyészség és a bíróságok sem rögtönítélő népbíróságok szerepét játsszák, konkrétan a bü.dös életbe nem vettek még senkit sem őrizetbe politikai nézetei miatt a rendszerváltás óta.
2013. máj. 27. 14:58
 3/18 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy meg igen: meg sem mukkansz amíg nincs melletted az ügyvéded.
2013. máj. 27. 14:58
 4/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk rasszista megnyilvánulásokat nem nevezném "politikai" dolognak, tehát ha ez áll a háttérben húzd le magad a budin nyugodtan
2013. máj. 27. 15:00
 5/18 A kérdező kommentje:
Nincs szó rasszizmusról, ez inkább egy helyi hatalmi ügy. Meg akarják mutatni, ki a Jani.
2013. máj. 27. 15:03
 6/18 anonim ***** válasza:
79%

Ügyvéded jelenlétében tegyél csak vallomást, ha ő nincs még bent akkor kuss van.

Mivel ez nem amreika így letartóztatáskor nem tájékoztatnak téged a szokásos szöveggel hogy jogod van hallgatni bármiit amit mondasz felhasználható ellened, stb... Nyilván itt is érvényesek ezek, de agresszivitás nem lehet ha csak nem ellenkezel.

Ha bent vagy a rendőrségen akkor jobba h mindent elmondasz ez attól függ hogy miért vittek be, ha gyanúsított vagy és pontosan tudod hogy miért akkor jobb mindent elmondani mert enyhébb büntetést kaphatsz majd később. Ha titkolsz dolgokat és erre rájönnek akkor csak rosszabbul járhatsz.

Ha tanúként visznek be vagy hívnak be, akkor megint más a helyzet, akkor is jobb mindent elmondani mert félrevezetésért, vagy eltitkolásért is kaphatsz büntetést.

Ha bevisznek és sejtelmed sincs hogy miért akkor várd meg mire megmondják hogy mi a helyzet addig ne tegyél vallomást mert lehet hogy akkor lebuktatod saját magad ameddig nem derült ki hogy pontosan miért is kerültél be, ez akkor van ha több marhaságot is csinálsz de a rendőrök csak egyről tudnak és azért vittek be. Néha szoktak így cselezni a kihallgatóba hogy valahogy rávegyenek hogy nyögjél ki valami pluszt amivel simán leveszik hogy van más dolog is amiért indokolt a letartoztatásod. Szóval ott nem árt észnél lenni ha jót akarsz magadnak.

2013. máj. 27. 15:05
 7/18 A kérdező kommentje:

Nincs ügyvédem. Honnan tudok szerezni? Telefonálni tudok? Mindent elvesznek tőlem ilyenkor, a mobilt, készpénzt, kulcsot is? Esetleg a ruhákat is?

Kínzás, verés mennyire gyakori? Ne mondja senki, hogy egyáltalán nincs, főleg miután meg is öltek valakit a kihallgatóban a múltkor.

2013. máj. 27. 15:11
 8/18 A kérdező kommentje:

A rendőrség pedig tőlem elsősorban azt szeretné hogy azt valljam, amit ők akarnak, másokra terhelő módon.

Csakhogy ha az igazat mondom, akkor ezt nem tudom vallani, mert az ügy egy kamu, nincs tudomásom semmilyen bűncselekményről.

2013. máj. 27. 15:21
 9/18 anonim ***** válasza:
Kötelesek melléd ügyvédet rendelni, ha nincs saját fizetett ügyvéded.
2013. máj. 27. 15:32
 10/18 A kérdező kommentje:
És az nem lehet, hogy az ő emberük lesz?
2013. máj. 27. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!