Az minek minősül ha nem állok meg a rendőrnek? Semmi különös nincs, mármint nem vagyok bűnöző se nem köröznek, csak egyszerűen nem állok meg?
Múltkor is 2 db 18 körüli kislány volt a rendőrautóban és ezek akarnak megállítgatni ellenőrizni autókat? naneeee
de okss, hagyjuk, tehát mi van ha én egyszerűen csak teszek rá, nem érdekel?
majd abba hagyják és ennyi? Mert hát valljuk meg, nem igazán nézem ki belőlük, hogy elkezdenek "üldözni" ... ne vicceljünk, hát az első kanyarban összetörik az autót.
De tehát van ilyen Btk § vagy szabsértés?
hmm, ezt szépen megfogalmazta ... érdekes!
bár én sose szeretem az erkölcsöt és a jogot összemosni, de valóban van átfedés.
Ez a mondat római jog tanulmányaimból maradt meg, nem az én megfogalmazásom, csak szeretem használni.
Kifelejtettem azt, hogy az említett negatív pédák szintén visszavezethetők a rendszer hiányosságaihoz. Amíg rendőröknek rossz a fizetése, nem várhatjuk el, hogy túl nagy követelményeken kelljen átesniük a rendőrré váláshoz, hisz tulajdonképp nem lennének rendőrök. Így ahogy a rendőri szakma egyre jobban veszít a megbecsültségből, úgy egyre több egyébként rendőrnek nem való ember jelenik meg az állományban.
Tehát a megoldás a rendőri szakma presztizsének növelése (fizetés és ezzel együtt az elvárások emelése). Ez viszont a mindenkori kormány feladata. Az hogy megvernek egy rendőrt, vagy akár kettőt egyszerre (erre is volt példa pl.: Érden) ne fordulhasson elő. Az, hogy bizonyos területekre félve mennek be a rendőrök, nem elfogadható szerintem. A rendőrség az állam erőszakszervezete, feladatuk ellátása érdekében igenis járjanak el az erőszak eszközeivel, ha kell, ha valaki nem hajlandó együttműködni akkor használják a fegyverüket, ehhez azonban egy inteligens gárdára van szükség, ami jelen pillanatban nem mondható el teljes mértékben.
nos igen. de azt írod, hogy "teljes mértékben"?
hááát nem tudom, én kicsit másképpen és drasztikusabban fogalmaznék, és bizony tapasztalatból. inkább azt mondanám, hogy az IQ, az értelem és a rendőr az két, egymástól nagyon távol álló jelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!