Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az minek minősül ha nem állok...

Az minek minősül ha nem állok meg a rendőrnek? Semmi különös nincs, mármint nem vagyok bűnöző se nem köröznek, csak egyszerűen nem állok meg?

Figyelt kérdés

Múltkor is 2 db 18 körüli kislány volt a rendőrautóban és ezek akarnak megállítgatni ellenőrizni autókat? naneeee

de okss, hagyjuk, tehát mi van ha én egyszerűen csak teszek rá, nem érdekel?

majd abba hagyják és ennyi? Mert hát valljuk meg, nem igazán nézem ki belőlük, hogy elkezdenek "üldözni" ... ne vicceljünk, hát az első kanyarban összetörik az autót.

De tehát van ilyen Btk § vagy szabsértés?

2013. máj. 27. 08:26
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

"hát de ne vicceljetek, és akkor mi van, ha felírják?

nagy kaland .... és aláírtam? irkálhatnak sok mindent. na meg másrészt azzal még közel sincs beazonosítva a vezető, aztán ha meg kamerafelvétel sincs, akkor nem is tudom, hogyan gondolják. "

Objektív felelősség. Vagy a tulajt büntetik, vagy a tulaj megnevezi azt, hogy kinek adta oda az autóját.

"Nálunk a motorosok szoktak szórakozni azzal, hogy eszük ágában nincs megállni"

Motoron sok rendszám van...

"egész más ha mögöttem villognak és szerintük az autósnak ilyenkor meg kéne állnia"

A megkülönböztető jelzéseit használó autót el kell engedned (elő kell segítened a haladását). Persze nálad minimálisan több IQ-val rendelkezők ki tudják találni a rendőr gondolatait. Értelmes ember még arra is rá tud jönni, hogy egyszerűbb megállni, mint hagyni megelőzni és úgy megállni.

2013. máj. 27. 09:41
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

hát de ne vicceljetek, és akkor mi van, ha felírják?"

Ha ennyire vagány vagy, akkor próbáld ki és írd meg az élményeidet!

2013. máj. 27. 09:48
 13/33 A kérdező kommentje:

de még mindig nem értitek amit kérdezek!

tehát egy szabályszerűtlen intézkedésnek köteles vagyok-e engedelmeskedni?

igazából ennyi röviden, csak ezt valahogy mindig lefelejtitek :-(

2013. máj. 27. 09:52
 14/33 anonim ***** válasza:
29%
Mé' kéne megállni a rendőrnek?Mé' ki ő nekem?Egyik legjobb szórakozás hülyét csinálni belőlük crossmotorral.Helyesebben ők csinálnak hülyét saját magukból.Aki rendőrnek megy,az minden máshoz nulla.Nem véletlenül lehet Dunát rekeszteni a róluk szóló viccekkel.
2013. máj. 27. 10:13
 15/33 anonim ***** válasza:
91%

"A kérdező kommentje:

de még mindig nem értitek amit kérdezek!

tehát egy szabályszerűtlen intézkedésnek köteles vagyok-e engedelmeskedni?"

Az alapkérdésed nem erről szól, hanem erről, Idézlek:"tehát mi van ha én egyszerűen csak teszek rá, nem érdekel?"

Azt, hogy egy intézkedés szabályszerű vagy nem, lehet, hogy nem te döntöd el! Az intézkedő neme és életkora, -ha szolgálatban van- szintén nem tartozik a te megitélésed körébe!

Ha a "2 db 18 körüli kislány" szolgálatban, szabályosan megállít, ajánlatos alávetni magad az intézkedésnek. Lehet ellenszegülni is, de kkor a következményekkel is számolnod kell!

2013. máj. 27. 10:27
 16/33 anonim ***** válasza:

Ha hivatalos indoklás kell:

KRESZ: 6.§(2) Ha a rendőr a forgalmat nem útkereszteződésben irányítja,

a) a járművek megállítására

aa) karjának vagy fehér szegélyű piros tárcsának függőleges feltartásával, piros vagy fehér fény körbeforgatásával, illetőleg síppal ad jelzést,

ab) menet közben a megkülönböztető fényjelzést használó gépkocsiból, illetve motorkerékpárról ad jelzést, karjának, fehér szegélyű piros tárcsának, piros vagy fehér fényű lámpának fel-le mozgatásával, illetőleg hangszórón vagy a megállásra felhívó szövegű felirattal;

Szabálysértési törvény:

216. § (1) Aki a rendvédelmi szerv vagy a vámszerv hivatásos állományú tagja jogszerű intézkedésének nem engedelmeskedik, szabálysértést követ el.

224. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletben (a továbbiakban: KRESZ) meghatározott közúti közlekedés szabályait megszegi, ha a 217-222. §-a szerinti szabálysértés nem valósul meg, szabálysértést követ el.

Ha teszel a rendőrre, aki elkezd üldözni, akár közúti veszélyeztetés is lehet belőle.

2013. máj. 27. 10:52
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Odáig értem a problémád, hogy nem vagy megelégedve a rendőrállománnyal, mert én sem. Miért jó az, ha nem állsz meg? Felírják a rendszámod, mivel ketten voltak, így két hivatalos személy tanúvallomása áll a te vallomásoddal szemben, nem hiszem, hogy jól jönnél ki ebből az ügyből. Kevés lehetőség van a rendőr kezében, mert rosszak a törvények. Motorral kicsit könnyebb elmenekülni mint autóval, ez elég rossz példa volt, ennyi erővel repülőt is mondhattál volna... De ha Te nem tartod be a törvényt, akkor milyen alapon várod el másoktól, hogy betartsák? Akkor ne szólj egy szót se, ha elsikkasztják az adód, megvernek és kirabolnak vagy hasonlók. Az, hogy 18éves és nő, nem azt jelenti, hogy nem vágna be úgy a sarokba, hogy összehugyoznád magad.
2013. máj. 27. 11:04
 18/33 anonim ***** válasza:

Elkezdenek üldözni ? :D

Itt egy videó, ő sem állt meg igazoltatásnál, 3:15-től érdekes:

http://www.youtube.com/watch?v=3MU1H-owdyY

Na? Ki akarod próbálni?

2013. máj. 27. 11:32
 19/33 A kérdező kommentje:

15: "szabályosan megállít"

---hihetetlen, hogy még amit tőlem idéztek, azt is szándékosan félreírjátok (avagy tényleg ennyire érthetetlen lenne?)

PONTOSAN ez a lényeg !!

HA SZABÁLYOSAN !!!!!!

És akkor leírtátok a SZABÁLYOS megállítási módokat, a tárcsától kezdve a kézzel való mutogatásig, ami mind oké.

Na de az autó mögött villogva NEM SZABÁLYOS, nincs a felsorolásban!

Innentől kezdve miért beszéltek továbbra is arról, hogy én ellenszegülök a "szabályos" intézkedésnek ???? Hol van itt szabályos intézkedés? Ha integet, az oké, a többi is oké. Ha felszólít az autóból, az is oké.

Na de megint ott kötünk ki, hogy találgassam a gondolatait?

Így én azt látom csak, hogy teljesen szabályosan viselkedek, ha akár 200 km-en keresztül is jön mögöttem villogva, viszont nem szólít fel az egyik SZABÁLYOS megállítási módon se! De miben tévedek?

Elolvastam a beidézést, köszi szépen, és hát sajnálom, de ott se találom ezt, és nem értem, te ebbe hogyan tudod bele látni az autó mögötti villogást.

2013. máj. 27. 12:56
 20/33 A kérdező kommentje:

"ab) menet közben a megkülönböztető fényjelzést használó gépkocsiból, illetve motorkerékpárról ad jelzést, karjának, fehér szegélyű piros tárcsának, piros vagy fehér fényű lámpának fel-le mozgatásával, illetőleg hangszórón vagy a megállásra felhívó szövegű felirattal; "

--Rendben! De légy szíves, mutasd már meg, ebben hol van, amiről én beszélek, mert megbolondulok! Sokszor elolvastam és nem találom :-(

Ha meg esetleg mögöttem jön villogva és közben a hátam mögött az autóban ülve mutogat, na már bocsánat, de azt nekem hogyan kellene észre vennem?

2013. máj. 27. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!