Az minek minősül ha nem állok meg a rendőrnek? Semmi különös nincs, mármint nem vagyok bűnöző se nem köröznek, csak egyszerűen nem állok meg?
Múltkor is 2 db 18 körüli kislány volt a rendőrautóban és ezek akarnak megállítgatni ellenőrizni autókat? naneeee
de okss, hagyjuk, tehát mi van ha én egyszerűen csak teszek rá, nem érdekel?
majd abba hagyják és ennyi? Mert hát valljuk meg, nem igazán nézem ki belőlük, hogy elkezdenek "üldözni" ... ne vicceljünk, hát az első kanyarban összetörik az autót.
De tehát van ilyen Btk § vagy szabsértés?
Ellenállhatsz a rendőri intézkedéssel szemben, de majd ne csodálkozz, ha ugrik a jogsi és érkezik valami magas bírság.
Ha üldözni nem is fognak, elég, ha felírják a rendszámot.
Remélem, hogy jövőhéten 8 cigány fog téged megtámadni a rendőrség előtt, és úgynúgy tesznek rád a rendőrök, mint ahogy te rájuk.
"elkezdenek "üldözni""
Rendszám alapján megtalálnak. Nézheted hülyének a rendőröket, de egyszer iszonyat nagyot fogsz koppanni.
"de okss, hagyjuk, tehát mi van ha én egyszerűen csak teszek rá, nem érdekel? "
Első esetben pénzbüntetés. A másodiknál már letöltetendő.
"Mert hát valljuk meg, nem igazán nézem ki belőlük, hogy elkezdenek "üldözni" "
Vízügyi dolgozó vagyok, árvízkor mint katasztrófahelyzetkor ez lenni szokott zártam a gátat. Csak rendőri karjelzéssel tereltem a forgalmat de volt egy erőszakos behatolónk akinek a társam elé akart ugrani. Szóltam neki, Dezső ne! Senkinek sem kell elé ugrálni, leadjuk a rendszámot és este már viszik is a rendőrök. Így is történt.
"Rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség:
A jogszerű rendőri intézkedésnek mindenki köteles magát alávetni. Ha az intézkedés alá vont személy a felszólításának nem tesz eleget, a rendőr „A törvény nevében” felszólítást követően szigorúbban lép fel.
Aki személyazonosságának igazolásával kapcsolatos kötelességét megszegi (személyi adatai bemondását, okmány átadását megtagadja vagy az említett adatokra vonatkozólag valótlant állít) szabálysértést követ és 100.000,- forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
A rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés esetén a Rtv-ben meghatározott kényszerítő eszközök (testi kényszer, bilincs, elektromos sokkoló, rendőrbot…) alkalmazhatók. Ezt követően az intézkedés alá vont személyt tájékoztatni kell a panasztétel lehetőségeiről."
Tulajdonképpen kekeckedhetsz is velük, de előállíthatnak a rendőrségre!
Ha olyan tökös csávókat fogsz ki, mint az izsáki szerencsétlen fószer, akkor ne számíts semmi jóra!
Nagy arcodat gyorsan elintézik!
hát de ne vicceljetek, és akkor mi van, ha felírják?
nagy kaland .... és aláírtam? irkálhatnak sok mindent. na meg másrészt azzal még közel sincs beazonosítva a vezető, aztán ha meg kamerafelvétel sincs, akkor nem is tudom, hogyan gondolják.
Nálunk a motorosok szoktak szórakozni azzal, hogy eszük ágában nincs megállni, aztán miután végigszirénázzák a várost, mindenki ismeri, hol lehet eltűnni úgy, hogy az erdő másik felén meg egy közúton kb 30 km-es kerülővel megközelíthető falucskában kötnek ki, pontosabban van legalább 10 lehetőség.
Még nem hallottam olyanról, akit sikerült volna megfogniuk, de olyanról igen, hogy a kocsi fenn akadt a földúton, de gondolom, még úgy is szirénáztak fél órát, hátha megy az autó.
Na okés, egyébként semmi egyéb, csak kíváncsiság, bár azt nem tudtátok megmondani, hogy konkrétan ez milyen § !??
az első válaszolónál van a pont egyébként, mert egész más a karjelzés (ami szabályszerű), és egész más ha mögöttem villognak és szerintük az autósnak ilyenkor meg kéne állnia csak tudnám, honnan veszik, hogy az autós kitalálja a gondolataikat, hogy vajon ők most sietnek valahova és húzni akarnak vagy valakit megállítani (nos ez meg nem szabályszerű megállítás, azaz innentől kezdve nem igen van miről beszélni).
Ezt meg tudná valaki illetékes mondani egyébként, hogy a teljesen szabálytalan megállítási szándékuknak miért is kellene az autósnak eleget tennie? Na meg kitalálni a gondolatukat? Én jártam már úgy, hogy mögöttem szirénáztak vagy 5 percig, még integettem is nekik ki az ablakon, hogy hát menjenek már, szabad az út, mi a frászt ragadnak a seggemre, aztán amikor megálltam, ugyanezt elmagyaráztam nekik, hogy én a szabályok szerint meg voltam győződve arról, hogy ők sietnek valahova, hiszen ilyen megállítási forma nincs se a kresz-ben se a rendőrségi tv-ben.
Tehát miért is jó szabálytalanul eljárni? miért nem lehet kiállni és karjelzéssel jelezni a megállítási szándékot? Erre valaki tud magyarázatot! nagyon kíváncsi lennék!
Mert ebben a formában az autós abszolút nem követ el semmilyen szabálytalanságot, sőt ha látja, hogy nem fér el egy szirénázó autó, még kötelessége is mindent megtenni, hogy akadálytalanul tovább haladhasson, azaz ha nincs hely, a gázra lépni.
"bűncselekményt követsz el ha nem állsz meg a rendőri karjelzésre."
1, oké, ez így rendben, de tehát nincs karjelzés
2, milyen § a Btk-ban ez ? csak érdekelne ...
nos, látom érvek nincsenek :(
kár, mert érdekelt volna valaki szakavatott véleménye.
nem azért mert nekem ez lenne a szándékom, hanem csak érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!