Élettársi viszonyból öröklés?
A gyerekei örökölnek, te nem.
A házasság emiatt is magasabb rendű párkapcsolat jogilag.
Igen ha a gyerekeid eladják akkor utcára kerülsz. Míg ha házas lennétek akkor életed végéig özvegyi haszonélvezeti jog illetne meg ami magasabb mint a tulajdoni jog.
Hétköznap ingyen össze lehet házasodni az önkormányzatnál,semmi se kerül.
Mi van abban az esetben, ha párom halála után a gyerekek kirepülnek, és új életet kezdenek a saját lakásukban? (Lesz a nevükön ingatlan.) Abban az esetben én jogtalanul tartózkodom a mostani lakásban? (Tételezzük fel, hogy a gyerekek nem adják el a fejem fölül a házat.)
Illetve, ha a párom halála után én nem tudom fenntartani az ingatlant. El nem adhatom ugye. Elég nagy házról van szó.
Gyerekek megöröklik az ingatlant, akkor ök lesznek a tulajdonosok. Ha ők elköltöznek és úgy döntenek, hogy te ott lakhatsz akkor az nem jogtalan lakáshasználat hisz a tulajdonos hagyják, hogy ott élj.
Eladni is csak ők tudják, neked semmi közöd a lakáshoz. Illetve ha kiskorúak akkor gyámhatósági engedély kell mindenhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!