Öröklés? Meg lehet ezt tenni?
A hagyatéki tárgyalás kezdete előtt ha van mit örökölni akkor a közjegyző utasítására felkeresik az összes lehetséges örököst, hogy értesítsék.
De volt rá példa a környezetemben hogy valakinek az édesapja meghalt, és nem szóltak neki( a szülők elváltak, sosem tartotta a lányával a kapcsolatot) Őt nem értesítették, bár nem is volt mit örökölnie.
Kedves első!
Nem magamnak akarok, sőt... Én vagyok az, akit akit "kifelejtettek".
ma 12:37
Akkor valami smafu van mert a körjegyzőnek jogában áll olyan dokumentumok után is kutatni ami magán jellegű !!
Másik hogy minden rögzítve van abba a hivatalos nagykönyvbe amit ilyen esetekbe megnéznek!!
Értesités: MINDIG ajánlott levélként jön tehát alá kell írni amin megvan hagyva hogy cimzett saját kezébe!
Ha VAN örökség, akkor MINDEN jogos örököst értesiteni kell a hagyatéki tárgyalás idöpontjáról, olyan nincs, hogy nem.
(Én már sok évtizede külföldön élek, de amikor a nagymamám meghalt és egy 4 milliós házat hagyott hátra, akkor ITT megkerestek, hogy értesitve legyek. (Mellesleg mivel 9-en örököltük, még az érték sem volt komolyabb).
De ha valaki azt hiszi, hogy kihagyták az örökségböl, akkor bemegy és megérdeklödi, hogy X halála után mikor volt a hagytéki tárgyalás, (és ha igazolni tudja, hogy jogosult lenne), akkor azt is megmondják, hogy kik voltak jelen. Ha tényleg ott kellett volna lennie, akkor megfellebezheti, ilyenkor új hagyatéki tárgyalást kell kitüzni és az igényét érvényesittetni. Ebben az esetben a többi örököst kötelezik a neki járó rész átadására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!