Állandósult passzív, letört, pesszimista hangulat van nálunk. Mit tudok tenni?
Szüleim a nap 24 órájában - folyton letörtek, idegesek, állandóan pofákat vágnak, apukám mindig arról beszél hogy mikor fog meghalni, anyukám magában beszél és mániákusan takarít közben pedig mind a ketten valakit MINDIG alpári, trágár módon szidnak /engem, egymást, ismerőst, családtagot stb./
Az apukámat sose láttam mosolyogni, szerinte, azért nem mert "tönkre tették, elszegényedett, nyomorba hajszolták" közben pedig havonta keres kb. 350 ezer nettót. Ennek ellenére úgy viselkedik, mintha minimálbért kapna.
Mindig olyan a hangulat, mintha valaki meghalt volna. Mondtam nekik, hogy ez engem negatívan befolyásol, negatívan hat rám, de szerintük ez hülyeség.
Igazam van? Ez évek óta megy nálunk, mostanra már arra sincs kedvem hogy emberekkel egyáltalán beszélgessek.. nincs kedvem tanulni, nincsennek álmaim, vágyaim, barátaim..
Próbálj kitörni szerintem, hallgasd zenét, mosolyogj csak azért is, a hangulat általában átragad.
Mikor Te azt mondod, hogy Téged befolyásol, mert elmegy a kedved, nekik jobb esetben megjön, ha nem legalább Te boldog leszek, ezért már megéri. Valószínűleg ahogy olvaslak, apukád pénzbeli dolgairól írva, belesavanyodott talán abba is, hogy pénze hiába van, ha nincs normális élete.
Vagy biztos nem erről van szó?
A Bibliával kapcsolatban a Példabeszédeket ajánlanám először és a Zsoltárokat, illetve az egész Újszövetséget.
:) Kellemes olvasgatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!