Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Brutto es netto ber kozotti...

Brutto es netto ber kozotti kulonbseg visszaigenylese az allamtol lehetseges?

Figyelt kérdés
Ha en X evet dolgoztam Magyarorszagon rendesen fizetve az adot, tb, meg amibol a nyugdijam lesz. De utana elhagyom az orszagot es nem kivanok nyugdijba menni Mo-on, van-e lehetoseg visszakovetelni a brutto es netto ber kozotti kulonbseget az allamtol?
2013. márc. 17. 06:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%
Természetesen nincs erre lehetőség. De, mi az hogy nem volt soha családi pótlékod?? Családi pótlékot mindenki kap addig amíg nappali tagozaton tanul, nem hiszem, hogy te ezt már általános iskolás korodban visszautasítottad, mondván, hogy nem ebben az országban leszel nyugdíjas!
2013. márc. 17. 08:30
 12/25 anonim ***** válasza:
91%

Mi ez az új őtület? Már nem tudom hanyadik ilyen kérdés ez itt a gyk-án. Ez valami agyament ökörség. Egy valaki, valami "isteni szikra" nyomán elkezdte és most megy utána a többi.

Nincs ilyen!

2013. márc. 17. 08:47
 13/25 anonim ***** válasza:
80%

"Brutto es netto ber kozotti kulonbseg visszaigenylese az allamtol lehetseges?"

Nem.

"Nem volt csaladi potlekom soha es munkanelkuli segelyen sem eltem. Amellett pedig 15 eve nem voltam orvosnal, korhazban sem toltottem el soha egy napot, max a fogamat kellett betomni amiert fizettem. Ugyhogy ne beszelj itt nekem az egeszsegugyi ellatasrol amikor olyan alap dologert is fizetni kell mint a szemuveg vagy a fogtomes."

Gondolom paraszt vagy, így úton sem közlekedtél soha. Naponta háromszor raboltak ki, mert feléd közbiztonság sem volt. Sőt nem is világított neked senki, legfeljebb te magadnak gyertyával. Az is tény, hogy iskolába sem jártál soha. Írni is csak magánszorgalomból tanultál meg. Az árvíz kétszer vitte el a házadat, meg tavalyelőtt a vörösiszap. De az egyik árvíz jól jött, legalább eloltotta a tüzet. Gyereked remélem nincs, így őt sem kellett tanítani, orvoshoz hordani.

2013. márc. 17. 09:03
 14/25 anonim ***** válasza:
5%
Én minden évben visszaigénylem.
2013. márc. 17. 09:18
 15/25 anonim ***** válasza:
73%
"Én minden évben visszaigénylem." - Csak nem adják vissza, mi?! :)
2013. márc. 17. 09:24
 16/25 anonim ***** válasza:
70%

Alapvető fogalmi tévedésben élsz. Most tételezzük fel, hogy minden normálisan működik (ami nem, azaz a csalások, lopások, rossz döntések következményeit azért sem kaphatod vissza, mert már nem léteznek azok a pénzek).

Az éves adódból az infrastruktúrát és éves ügyeid intézését fedezték, azaz a befizetett összeget különféle szolgáltatásokban visszakaptad. A TB és nyugdíjjárulék esetén felhívom a figyelmed a névre. Egészségbiztosítás, NYugdíjbiztosítás. A lényege, hogy sok ember adott szabályok között bedob egy kalapba pénzt, majd a szükségletek szerint kap vissza. Akinek szerencséje van, kevesebbet, akinek nincs, többet. Ahogy az autódat biztosítod. Havonta fizetsz, szerencséd van, akkor se nem okoztál kárt, se nem szenvedtél, ezért semmit nem kapsz vissza. Ha peches voltál, az egyszeri nagy összegű károdat kifizeti a biztosító a te előre kifizetett pénzedből, ha nem elég, a többiekéből.

Tehát fogalmilag értelmetlen a kérésed. A nyugdíjadat egyébként kapod halálodig, mert annak idején így szólt a megállapodás. Mehetsz külföldre, a költséget levonva, utánad küldik.

2013. márc. 17. 10:17
 17/25 anonim ***** válasza:
25%

""Én minden évben visszaigénylem." - Csak nem adják vissza, mi?! :)"

Mért ne adnák? Én minden évben behajtom rajtuk adó módjára.

2013. márc. 17. 10:19
 18/25 anonim ***** válasza:
14%
Én is mindig behajtom évente, mert ha hagyjátok felhalmozódni úgy már nehezebb.
2013. márc. 17. 10:21
 19/25 anonim ***** válasza:
20%

Még a minimálbérből is levonnak kb 30.000 Ft-ot ilyen-olyan járulékokra.Ehhez képest a családi pótlék összege egy nagy semmi!

Arról nem is beszélve, hogy a temérdek Tb befizetés ellenére

a legtöbb fogászati kezelésért, a szemüvegért és szinte mindenféle orvosi ellátásért, ami normális, fizetni kell, nem is keveset!Akkor mi a fenére vonnak le a nnyita fizetésből?És igen, az ember fizeti asok nyugdíjjárulékot, aztán ha idő előtt felfordul, nem kap semmit vissza.Filléreket kapunk vissza abból a horribilis pénzből, amiket a nyomorult államnak befizettünk!Különben is, minek az olyan állam, ami csak feji az embereket, de visszaadni nem akar semmit!Dísznek?

2013. márc. 17. 17:16
 20/25 anonim ***** válasza:
85%
Annyi elmeroggyant van itt, hogy csak lesek... Nem kap vissza semmit... Nem hat. Mert folduton jar, magantanar oktatja, nincs kozvilagitas, nincs tomegkozlekedes, nincs rendorseg, tuzoltosag, stb. Ennyi esszel tenyleg menjetek kulfoldre. Javaslom az eszaki vagy deli sarkot, ott nem sok embernek fog fajni az agyhianyotok
2013. márc. 17. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!