Miképp lehetséges,10 éve tudják a bíróságok hogy a bankok becsapták a devizahiteleseket 2013 sikerült bizonyítani ezt a mocskosságot, de eddig is több mint 870 ember lett öngyilkos a bírákat nem lehet felelősségre vonni?
Elkeserítelek: nem sikerült bizonyítani. És tudod miért? Végy elő korabeli fényképeket, látni fogod az állami reklámokat a devizahitelre. Látni fogod a pártokét is. A Fideszét is. Tudod, miért nehéz? Ha én is dobáltalak sárral, nehéz nekem bizonyítani, hogy tisztán magadtól lettél sáros.
Olyan ez, mint a Malév csőd. Egy héttel előtte még biztatták (állam és vállalat karöltve) az embereket az elővételre. Sokkal kisebb összegekről van szó, de sokkal plasztikusabb a csalás. Mégis csak kevés esetben fizetnek.
Így van ez, ha vádló és vádlott egyaránt ludas a tönkretételben.
A bankok nem csaptak be senkit. Devizahitelt felvenni az olyan, mint Las Vegasban feltenni egy nagy csomó pénzt a rulettre. Ha vesztesz, ott sem perelheted be a kaszinót!
Ezzel persze nem a bankokat akarom védeni, mert az egész bank biznisz arra épül, hogy a hiszékeny embereket kifosszák.
"Ők tudták, hogy azok az árak egészen biztosan nem lesznek érvényben a futamidő végéig"
Nem, nem tudták. A gazdasági válságot ők sem látták előre. Én vettem fel személyi hitelt abban az időben. Világosan elmondta az ügyintézű, hogy a valuta alapú olcsóbb, de árfolyamváltozás esetén a kockázatot én vállalom. Igaz, azt is mondta, hogy kicsi az esélye a nagymértékű változásnak, mert ahhoz komoly nemzetközi események kellenek. Mérlegeltem, forint alapút választottam. Az események meg bekövetkeztek. De hidd el, ha előre tudták volna, akkor nem lett volna az összes vezető polikus tele deviza alapú hitelekkel. Csak meg kell nézni az akkori vagyonnyilatkozatokat.
Az egész "gonosz Bankok és a CHF hitel" mesében van az az apró, icipici pont, amiről mindenki igyekszik kussolni, hogy a forint hitelesek a CHF beomlás után IS sokkal többet fizettek. De őket még sem akarta senki megmenteni, ugye. Akkor a 20 forintos kérdés most rosszabbul jártak az egész balhét tekintve is vagy se?
Mondjuk nemrég volt egy érdekes boncolgatós cikk róla, miként mehetett fel a CHF hiteles törlesztője a két és fél-háromszorosára és az elég érdekes válasz az volt, hogy SEHOGY.
Csak annak lehetett ilyen aki ügyesen "könnyített" fizetési rész kért az első 1-2 évre, ami ugye azt jelenti, hogy X év múlva felmegy a duplájára a törlesztője.
OFF:
Szeretem a politikát, és ezt a rovatot.
Néhány apró plusz információ, és ellenkező színben tűnik fel ugyanaz a tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!