Lehetséges-e külföldön vásárolt kávé és műszaki cikk áfájának visszaigénylése ha a külföldi partner nem hajlandó áfa nélküli számlát kiállítani?
Olyan nincs, hogy bruttóban számláz egy nyílván nagyker.
2 lehetőség van:
Talán félre értettétek egymást vagy pitiáner vagy és boltból rendelted...
Szerintem inkább pitiáner dolog az, ha valaki egy kérdésre nem tud érdembeli választ adni, akkor ahelyett, hogy kussolna benyom egy nagy büdös okoskodó semmit.
Egyébként meg honnan olyan nyilvánvaló, hogy nagyker volt. Senki nem írta. Nem tömegtermékekről van szó, hanem minőségi, prémium és sokszor csak limitált darabszámban elérhető termékekről. Ezekből a termékekből nem nagyon találsz óriási raktárkészletes, sok-raklapos nagykereket. Sokféle terméket tartunk viszonylag kis mennyiségben, hogy a széles választék mellett megtartsuk a frissességet.
De ez most tök mindegy, mert nem ez volt a téma. De, hogy én azért mondjak valami idevágót is, beszéltem az apehnál egy emberrel és azt mondta, hogy amúgy is csak akkor köteles külföldre TAM-os számlát kiállítani ha a számla értéke meghaladja a 10000 eurót. Egyébként meg nem köteles. Úgyhogy a falra is mászhatsz, ez alatt az összeg alatt ha nem akar akkor nem állít ki nettós számlát. Vagy nem vásárolsz tőle vagy igen és megpróbálod máshogy visszaszerezni az áfát. Sajnos nagyon sokan elzárkóznak ettől a számlázástól az adminisztráció miatt, sőt sok helyen azt sem tudják, hogy mi is ez valójában.
Ez innentől kezdve lehetett volna akár nagyker is (ha lenne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!