Európán belül lehetséges menekült státuszt kérni vagy elviekben is kizárva?
"Magyarországról menekültem a zsidó rabszolgaság elől"
Vajon ez elegendő érv?
Menekült státuszt akkor lehet kérni, ha abban az országban, ahol éltél, politikai, vallási, nemi, etnikai, vagy más okból üldöztek, és ezt bizonyítani tudod. A bizonyítás elmaradhat, ha egy országról az egész világ tudja, hogy etnikai, vagy vallási alapon mindenkit üldöznek a másik csoportból. Akkor csak azt kell igazolnod, hogy a megfelelő csoportba tartozol.
Európában senkit nem üldöznek semmiféle alapon (kivéve a törvénytelenséget, azt viszont mindenütt üldözik).
3-as: akkor én kérhetek ezek szerint. Engem homofóbia miatt zaklat a rendőrség, és eddig már kétszer megvertek (2 műtét is volt belőle).
ez elegendő bizonyíték nekik vagy mégis hogy tudom bizonyítani, hogy a magyar rendőrség homofób és csak ilyen indíttatásból kreál ügyeket ellenem?
most ez persze csak elmélet feltevés, hiszen ilyen nincs, de ha így lenne, akkor ez így oké lenne nekik?
"Európában nem igen kell most menekülni semmi elől,"
---na azért tudnék én mesélni .....
amúgy meg ez olyan dolog h pl ha Kínából ide jön valaki, mi is elhisszük neki h politikailag üldözik, hiszen ott jelenleg ez megy.
nálunk is, és mondjuk a Nyugat se teljesen hülye, legalábbis nem annyira, mint szeretnénk, és azért tudják, mi megy itt pár dologgal kapcsolatban. Most ezért kérdeztem hogy mi mennyire szorul bizonyításra Európában és mennyire Kanadában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!