Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van olyankor, ha a vádlott...

Mi van olyankor, ha a vádlott rokona a megyei bíró, és látszik, hogy igyekeznek nagyon eltussolni egy ügyet?

Figyelt kérdés

-Sajnos területi illetékesség van, nem kérhetem át máshova, na meg én csak egy sértett vagyok.

-Elfogultsági panaszt már adtunk be, de persze erre jött a válasz, hogy szó nincs ilyenről, és egyáltalán hogy gondoljuk ...

Szerintetek minden rendben van ezzel, és tényleg bárki komolyan gondolja, hogy majd a pont a vádlott rokona elítéli őt?

Nem tiszta dili, hogy semmit se lehet tenni, és csak nézzük, hogy ez meg mindent megúsz? Eleve ilyen bcs miatt bárki azonnal előzetesbe kerülne, ez meg azt is lazán megteszi, hogy csak akkor jön el tárgyalásra, ha éppen kedve van, és kb még a bíró kér elnézést tőle. Nem egy szembesítés már emiatt maradt el, de persze csak simán elnapolta a tárgyalást, és semmi következménye.

Milyen ötletetek van? Vagy törődjek bele? Ez itt magyarország és pont?

2013. febr. 20. 09:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem írtad milyen rokona, ha nem tartozik bele ebbe a körbe hozzátartozó: az egyeneságbeli rokon és ennek házastársa vagy bejegyzett élettársa, az örökbefogadó és a nevelőszülő, az örökbe fogadott és a nevelt gyermek, a testvér, a házastárs, a bejegyzett élettárs, az élettárs és a jegyes, a házastárs vagy a bejegyzett élettárs egyeneságbeli rokona és testvére, valamint a testvér házastársa és bejegyzett élettársa -akkor sajnos ezvan. Viszont majd az ügydöntő határozat ellen lehet fellebbezni, és abban lehet ezt sérelmezni.
2013. febr. 20. 23:46
 12/12 A kérdező kommentje:

igen, ez van, és tudom én, hát pont ezt játsszák ki. azaz, hogy szigorúan véve nem a leírt közeli hozzátartozó, na de épp elég így is. egyrészt olyan pozícióban van, hogy nem igen fog egy bírói tanács se ellene dönteni, másrészt nagyjából mindent megtehet.

Ezért érdekelt volna, hogy milyen úton lehet mindenképpen kivinni más megyébe az ügyet, mert amíg itt marad, addig ebből semmi se lesz. Aki meg tudja, hogy mennek ezeknek az elfogultsági indítványoknak az elbírálása, annak nem kell írnom, hogy mit is jelent az a bizonyos "bírói tanács" ... Kb annyit, mint amikor a rendőrnek a saját felettese kivizsgálja, hogy az adott rendőr intézkedése jogszerű és szakszerű volt-e, és valami érdekes oknál fogva, ez a % is bőven 99 felett van. Bíróság esetében még durvábban megy ez az egész, mert messzebb elér a keze, nagyobb a tekintélye, és hát mint említettem, már a nyomozás címszó alatt lezajlott cirkuszon is érezhető volt, hogy szándékosan félreviszik a szálakat, és nagyon nem akarnak olyan témákat felfedni, amik a gyanúsított bűnösségére lennének bizonyítékok. Szóval amolyan látszat-nyomozás, ahol -túlzás nélkül- a gyanúsított dirigált a nyomozónak, az meg kb elnézést kért, ha fel mert tenni egy kérdést neki, mert aztán szólt anyucinak, és az illető nyomozó le lett cseszve "fentről", hogy maradjon már nyugton a seg..én, ha jót akar magának.

Nos, valahogy így .... ez ma magyarország. Gyönyörű !!!

2013. febr. 21. 06:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!