Mit tudok tenni? Bővebben lent!
Figyelt kérdés
Gyanúsított vagyok egy olyan ügyben, hogy elloptam egy telefont az iskolából 2012.szept.25-én (mellesleg 20 éves voltam már akkor) de 2012 februárjában kiléptem onnan és csak úgy megjegyzem,többet a közelébe sem voltam! Szóval volt egy ismerősöm,de nem beszéltem vele max 2x, és vagy ő vagy egy ismeretlen ember ellopott egy telefont amit aztán a zálogházba leadott. A tulaj megtalálta a telcsit a zálogba,a rendőrség elkérte a papírokat,rajta volt a gyerek neve.Miután őt megkeresték engem kevert bele,miszerint (én adtam el neki a telefont és ő csak tovább adott róla). Most volt a szembesítés ő mindent tagadott,persze én is védtem az ártatlanságom,így bíróságra került az ügy. Most én hogy bizonyítsam be,hogy ártatlan vagyok? Vagy mit lépjek ez ügyben?Mert ő az öccsével falaztatja magát,hogy hamisan tanúzik,így én vagyok a bűnös. Lehet egyáltalán családon belül tanú,aki 13 éves? És van valami esélyem,hogy tisztázzam? (Sajnos annak idején feketén dolgoztam,igy nincs róla papírom sem)2013. jan. 18. 17:53
1/2 anonim válasza:
Nagy ítéletet fog kapni, ha kiderül, hogy ő volt, és a bíróság előtt is mást vádol a telefon ellopásával.
Nevezd meg valamelyik munkatársadat, aki tudja igazolni, hogy akkor ott voltál. A rendőrség nem fogja vizsgálni, hogy milyen jogcímen dolgoztál ott. Vagy akár egy térfigyelő kamera, a telefonodon történt hívás alapján lekért cellainformáció is bizonyíthatja, hogy abban az időpontban nem voltál az iskolában.
Viszont akármilyen információd van az eseménnyel kapcsolatban, azt meg kell osztanod a hatósággal.
2/2 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet, és ha nem jön el a munkatársam? én milyen módon tudok védekezni?
2013. jan. 19. 09:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!