Van (1 az 1-hez az én tulajdonom) egy lakásom és a fiam külföldön él évek óta, de ide van bejelentve már régóta. Nemrégiben bejelentett másokat is is. Milyen törvény ez, hogy nem lehet kijelentei őket, de ő minden további nélkül bejelenthet akárkit?
Ez nem stimmel.
Be- és kijelentés a TULAJDONOS nélkül nem képzelhető el.
A fiad csak akkor tudott bejelenteni, ha ő a tulajdonos, és ha Te volnál a tulajdonos, akkor ki tudnál jelenteni mindenkit.
Létezik kényszerkijelentési eljárás.
Tulajdonos nélkül bejelenteni nem lehet. Vagy nem vagy 1/1-ed tulajdonos, vagy nem tudom, mi történt ott, de érdemes lenne utána járni a dolognak.
Egy pillanat!
Haszonélvezettel terhelt az ingatlan? És ki a haszonélvező?
Az előzőhöz még annyit tennék hozzá, hogy egyben a fiadat is jelentsd ki. Ettől nem csorbulnak egyéb valós jogai, és kevéssé tudja átverni a balek ügyintézőket.
És megismétlem a korábbi válaszolót. Légy nagyon határozott. Ha kell, vigyél magaddal ilyen ismerőst.
Mint ahogy írtam a lakás az enyém, én vagyok a haszonélvező. Mint kiderült a fiam bejelentett másokat idézem a csajt aki az ügyeket intézi "nagyon meggyőzően kijelentette, hogy az ő lakása" így tehát tulajdoni lapot sem kért tőle.... azt hittem lefordulok a székről. Elképesztően pártolja ez a hölgy. (Olyanokkal fáraszt, hogy rosszat teszek ezzel neki stb.)
Valami kehe van itt az egésszel...mondtam neki, hogy mi az, hogy itt nekem hazudozik hogy nem lehet kijelenteni, meg ezekszerint helyettem írogatta alá a papírokat...csak hebegett habogott. Kitöltöttem most egy papírt azt mondta egy hónap múlva jön valami levél majd ezzel kapcsolatban.... kíváncsian várom.
Hogy bírtad megállni, hogy ne tegyél panaszt az ügyintéző ellen?
Plusz a fiad okirathamisítást követett el!
"a lakás az enyém, én vagyok a haszonélvező"
Vagy a tied, vagy haszonélvező vagy, a kettő kizárja egymást.
El kellene dönteni, hogy melyik...
Ha össze-vissza beszélsz, akkor főleg lehetetlen segíteni!
1. Irány a földhivatal, kérsz egy tulajdoni lapot, megnézed ki van bejegyezve.
2. A tulajdoni lappal irány az okmányiroda, és megnézed, ki van bejelentve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!