Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha elütöttem egy macskát és...

Ha elütöttem egy macskát és továbbhajtottam, akkor cserbenhagyó gázoló vagyok?

Figyelt kérdés

2013. jan. 23. 17:44
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Éppen ugrás közben kaptam el.
2013. jan. 23. 18:09
 12/23 anonim ***** válasza:
66%

Nem az a kérdés, hogy mekkora volt a macska, amit a gallytörővel csapott el, hanem mekkora az a terepjáró, aminek a gallytörő rácsa 25cm magasságban van :)

Szerintem nem jó dolog távirányítású kisautóval az úttesten játszani....

2013. jan. 23. 18:10
 13/23 A kérdező kommentje:

:)

De mondom, hogy a macska ugrott éppen.

2013. jan. 23. 18:12
 14/23 anonim ***** válasza:
76%

Ha komolyan érdekel, akkor leírom törvényi szempontból, mivel valakinek akár hasznos is lehet.

Persze, hogy ne vagy cserbenhagyó, mivel nem ember. Viszont akármennyire is hihetetlen, az állat gazdája felelősségre vonható. Nem autóra gondolok itt elsősorban, hanem például kerékpárra, vagy motorra. Ha kiszalad eléd egy macska, vagy kutya, és ennek következtében a járművön, vagy rajtad sérülés keletkezik, akkor ha az állatnak van tulajdonosoa, akkor ő felelősségre vonható, mivel az állattartás szabályait nem tartotta be. Többek között ezért is jó a mikrochippes jelölés, mert meg lehet találni az állat gazdáját.

2013. jan. 23. 20:03
 15/23 anonim ***** válasza:
62%

"Ha kiszalad eléd egy macska, vagy kutya, és ennek következtében a járművön, vagy rajtad sérülés keletkezik, akkor ha az állatnak van tulajdonosoa, akkor ő felelősségre vonható, mivel az állattartás szabályait nem tartotta be."

na ne mond. és milyen szabály vonatkozik egy macskára?

2013. jan. 23. 21:22
 16/23 anonim ***** válasza:
71%
Ugyanaz mint a többi tartott állatra: Amennyiben kárt okoz, a gazdája vonható felelősségre. És ez nem csak macskára vonatkozik,hanem többek között krokodilra és vietnámi csüngőhasú malacra is....
2013. jan. 23. 21:25
 17/23 anonim ***** válasza:
51%
Nem, csak brazil színesfémkereskedő.
2013. jan. 23. 21:47
 18/23 anonim ***** válasza:

"Ugyanaz mint a többi tartott állatra:"

Érdekes módon egy olyanról sem tudok, aki disznóólban, akváriumban, vagy kalitkában tartott volna.

2013. jan. 24. 16:05
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

"Érdekes módon egy olyanról sem tudok, aki disznóólban, akváriumban, vagy kalitkában tartott volna."

Ez most egy tök értelmetlen mondat volt.

Mi a mondat tárgya?

Macskát? vagy téged? vagy mit?

2013. jan. 24. 16:42
 20/23 anonim ***** válasza:
63%

"Ez most egy tök értelmetlen mondat volt.

Mi a mondat tárgya?

Macskát? vagy téged? vagy mit?"

Úgy látom, hogy te sem az eszeddel keresed a pénzt öcsém. Mielőtt hozzászólsz valamihez, olvasd el a kérdést, és nagy valószínűséggel sikerül megtalálnod az összefüggéseket bunkócska.

2013. jan. 24. 22:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!