Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A férjem háza mi házunk?

A férjem háza mi házunk?

Figyelt kérdés
5éve vagyunk házasok. Telket vásároltunk, ami a férjem nevén van. A családi ház tervrajzában az én nevem is szerepel. A férjem családja nagyon sokat segít anyagilag, ők a férjem házaként emlegetik, az építkezés több fázisánál el is döntöttek dolgokat. Jelenleg jó a kapcsolatunk, de voltak már problémák és félek, hogy ha minden jövedelmemet a házba fektetem és nincs vésztartalékom bajban leszek ha úgy alakul. Tudom, nem így kell hozzáállni, de a a férjem családjában voltak intő példák. Hozzáértők véleménye?
2013. jan. 16. 10:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Intő példák? Az élet nem így működik, a válási valószínűség nem öröklődik a génekkel. Ha jól megvagytok, jól megvagytok. Minden kapcsolatban vannak problémák, a lényeg a kölcsönös tolerancia és szeretet.

Kérdésedre válaszolva az a ház az elmondásod alapján közös tulajdonnak tűnik nekem.

2013. jan. 16. 11:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha házasság alatt vettétek akkor közös vagyok ha nem akkor külön vagyon. Teljesen mindegy kinek a nevén van.
2013. jan. 16. 11:16
 3/4 anonim ***** válasza:

MINDEN, amit a házasság ALTT vesztek, közös szerzemény, akárkinek a nevén is van. Még akkor is, ha csak a férjednek lenne jövedelme, te meg háziasszony lennél, és egyetlen fillért sem keresel, akkor is válás esetén felezödik.

Ez alól csak az a kivétel, ha a vásárlás egy saját vagyon leadásából származó pénzböl történik (pl. saját házat/lakást elad és az árából vesz valamik), az örökség is mindig saját vagyon marad, meg a személyre szóló ajándék (pl ha valamelyik szülö vesz egy autót vagy házat valamelyik házastársnak). Viszont ezeket az eseteket bizonyitani is tudni kell, hivatalos ajándékozás, átutalás a cél feltüntetésével, stb.

Mellesleg akármilyen "vésztartalékod" is van, az is közös, és minden esetben felezödik.

2013. jan. 16. 11:48
 4/4 lindmayer ***** válasza:
kivéve, ha kötöttetek házassági szerződést, de gondolom nem
2013. jan. 16. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!