Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válunk. A férjem a közös házunk eladását
megvétózhatja, akár többször is?
Tulajdonhányad hogy van a házban?
2010. dec. 28. 19:09
Az nem megoldható,hogy kifizessen téged? Akkor ugyanannyit kapnál mintha eladnátok és akkor kb. mintha ő vette volna meg a te részedet. Ez lenne a legjobb, ha ő ott akar maradni.
2010. dec. 28. 19:10
Ez a megvétózás létező dolog, egy ismerősöm így járt, kiköltözött a házból, a felesége pedig már 20 éve terpeszkedik benne, miközben "árulja"..
2010. dec. 28. 19:11
A válópert csináld végig.
Amúgy akármilyen szegény legyél, egy jó ügyvéddel többet nyersz, mint amibe kerül.
Kérdezz körül, hogy vagyonmegosztásban ki a legjobb. Az kell neked.
2010. dec. 28. 19:13
Olyan nincs hogy ő nem akkarja ha közös ingatlan és te el akarod adni a bíroság egyszerüen elárverezi ezzel ő is rosszul járna mert így kevesebbet kapnátok de a közös vagyon nem kötelező fentartani.
2010. dec. 28. 21:01
6/13 A kérdező kommentje:
A tulajdonhányad 50-50 %, és a házasságunk alatt szereztünk mindent együtt. Amikor összeházasodtunk szinte semmink nem volt, csak a ruhánk... Azzal is fenyegetőzött, hogy mivel ő keres többet neki több jár a vagyonból is! Szóval akár 20 évig is játszhatja ezt velem?
Nem játszhatja. Az ügyvéded kéri a bíróságtól a vagyonmegosztást.
Hiába keresett többet, fifti-fifti. Aztán mehet sírni a sz@rhoz.
Ügyvéded legyen. A pereket az ügyvédek nyerik meg, nem az ügyfeleik, vagy a jog. A legjobb legyen a tied.
2010. dec. 28. 21:31
8/13 A kérdező kommentje:
Én értem, hogy kérjük a vagyonmegosztást, de hogyan működik ez? Mivel ha jön egy vevő és megvenné az házat, a férjem azt mondja ez nem elég jó ár, nem írom alá a szerződést, várjunk a következő vevőre. Ilyenkor mi van? A bíróság nem kötelezheti a szerződés aláírására vagy igen? Tényleg kétségbe vagyok esve mert szabadulnék ettől az embertől, de az életünk (életem) munkáját nem akarnám egy ribire hagyni! És mi lenne a gyerekekkel, erre nem is gondol ő? Persze ez egy teoretikus kérdés....
Amíg nincsen kimondva vagyonmegosztásilag semmi a bíróságon addig minden további nélkül megvétózhatja az eladást.
Ha a bíróság kimondta az 50-50%-ot AKKOR IS megvétózhatja a férjed az eladást, mivel övé az 50%.
Ilyenkor kérni kell a bíróságot az árverezésre, ami egy új per tárgya lesz és azzal az indokkal kell beadni, hogy te nem tudod kifizetni a férjedet a házból, ő nem tud / nem akar téged, ellenben az együttélés nem megoldható.
Ilyenkor mindketten megszívjátok, mert az árveréseken mindig olcsón mennek el a házak, ezért érdemes ezt meglebegtetni a férjed előtt, hogy te bármi áron megteszed ezt, viszont akkor ő is megszívja jópár millióval. Mindjárt készségesebben egyezik bele az eladásba.
Jó ügyvéd tényleg kell.
2010. dec. 28. 22:19
10/13 A kérdező kommentje:
22:19 komentelő: köszönöm, most már értem, de ez elég .@. helyzet. Most már csak abban reménykedem, hogy ő is rájön a "közös érdekre".
Kapcsolódó kérdések: