Mi fog történni a házastárs halálakor a vagyonnal?
15 éve házasok, nincs gyerek. A lakás fele fele arányban a feleségé és a férjjé.
-> A variáció
Mindent vagyont a feleség örököl?
-> B variáció
A feleség a férj vagyonának felét örökli. A fennmaradó rész a férj testvéreié? Feleség élete végéig lakhat a lakásban.
Nagyon fontos lenne tudom, de a neten fellelhető helyeken száomra nem egyértelmű ami írnak! Úgy tudom ez a törvény most változott, nem tudom melyik variáció él.
Előre is köszönöm a nagy segítséget!
Szia!
Nincs végrendelet. Viszont vagyonra éhes testvérek vannak, olyanok akik a haldoklóval évek óra nagyon rossz viszonyban élnek.
Tehát szerintem a férj lekástulajdonának a felét, vagy akár többet is a férj testvérei fognak örökölni és nem a feleség, akivel együtt él több mint 16 éve?
Nem dobhatják ki a lakásból, de ha el akarná adni, hogy pl kisebbe költözzön, akkor ki kell fizetnie a rokonokat?
Ha nincs végakarat akkor a felesége vagy férje.
Ha az is halott akkor az elsőszülött fiúnak kell örökölnie. Ha ilyen nincs akkor az elsőszülött fiúunokának. Ha ilyen sincs akkor a legidősebb leányörökösnek. Ha ez sincs akkor jöhetnek az unokatestvérek (elsőszülött fiúk itt is előnyben)
Szia!
Nincs gyerekük és nincs unokjuk sem.
Egyedül a féjnek vannak testvérei. Ők a közvetlen rokonai.
De mellesleg nagyon rossz viszonyban vannak/voltak.
Totál nem értem miért nem a feleség örököl mindent, ha ő végig vele volt, szerette foglakozott vele...hanem olyanok, aki csak a vérét szívták.
Tök absturdnak találom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!