Ha a postán hozzátartozó is átveheti a csomagot, hogyan igazolja a feleségem, hogy hozzátartozóm?
Szia!
A cédulán, amivel átveheted a csomagot, be van ikszelve - általában -, hogy átveheti a címzett vagy egy vele egy háztartásban élő nagykorú. Ha a párod megy érte, elkérik a lekcímkártyáját és általában a személyi igazolvány számát is.
Remélem, segítettem :-)
Második vagyok.
Azt elfelejtettem,hogy a testvéremnek nálunk van a bejelentette lakcíme.
79/2004. (IV. 19.) Korm. rendelet
a postai szolgáltatások ellátásáról és minőségi követelményeiről
"Helyettes átvevő
19. § (1) Ha a természetes személy címzett a kézbesítés időpontjában nem tartózkodik a címben megjelölt helyen és ott nem található meghatalmazottja sem, a postai küldemény - ha a címzett azt nem zárta ki - az ott tartózkodó alábbi személyeknek (helyettes átvevő) is kézbesíthető:
a) a címzett 14. életévét betöltött közeli hozzátartozója (Ptk. 685. §-ának b) pontja) vagy élettársa,
b) a címzett bérbeadója vagy szállásadója, ha az természetes személy.
(2)18 A helyettes átvevőnek a kézbesítési okiraton, aláírása mellett, az átvételi jogosultságának (1) bekezdés szerinti jogcímét, valamint - külföldi hivatalos irat belföldi kézbesítése esetén - nevét és lakcímét is fel kell tüntetnie. Ha a jogcím fennállásával kapcsolatosan a szolgáltatóban kétség merül fel, a jogcím közokiratba foglalt igazolásának bemutatását kérheti. Igazolás hiányában a szolgáltató a küldemény érkezéséről értesítőt helyez el a levélszekrényben.
(3) Postai szolgáltatóhelyen történő kézbesítésnél helyettes átvevőnek abban az esetben tekintendő az (1) bekezdésben megjelölt személy, ha a kézbesítéskor hatósági okirattal igazolja azt is, hogy lakcíme a küldeményen feltüntetett címmel azonos.
(4) Helyettes átvevőnek nem kézbesíthető:
a) sérült állapotban levő könyvelt küldemény,
b) a 100 ezer forintot meghaladó értéknyilvánítással feladott postai küldemény,
c) az olyan küldemény, amelynek helyettes átvevő részére történő kézbesítését a címzett a 16. § (3) bekezdése alapján kizárta."
79/2004. (IV. 19.) Korm. rendelet
Ezen azt hiszem nagyon nincs mit lepontozni.
Az első miért lett lepontozva, amikor azt írta le, ahogy van?????
Én sem vettem fel a férjem nevét, ráadásul külföldi is. A postán simán kiadják a leveleit. Odaadom a személyit + lakcímkártyát, abban szerepel az azonos cím. Innetől kezdve csak megkérdezik, hogy ki vagyok. Mondom, hogy a feleség. És megkapom a küldeményt.
Nem kell semmiféle meghatalmazás tanúkkal meg házassági anyakönyvi kivonat.
AndiZsuzsinak:
"Postai szolgáltatóhelyen történő kézbesítésnél helyettes átvevőnek abban az esetben tekintendő az (1) bekezdésben megjelölt személy, ha a kézbesítéskor hatósági okirattal igazolja azt is, hogy lakcíme a küldeményen feltüntetett címmel azonos. "
Te linkelted és ebben az van, hogy igazolnia kell hogy ő a felesége és nem bemondás alapján megy a dolog. Szerintem ezért lettél lepontozva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!