Mi van akkor, ha én elvi okokból nem lennék hajlandó csipeltetni a kutyámat? (Nincs kutyám, csak érdekel)
Kicsit elkanyarodtunk az eredeti témától :)
Azért lenne baj, mert sérülne az ember szabadsága. És igenis van titkolnivalóm. Persze nem a családom, barátaim előtt, hanem idegenek előtt. Semmi közük hozzá, hogy hová megyek, kikkel találkozom, mit csinálok. Illegális tevékenységet nem folytatok, nem azért, hanem azért, mert ez az én magánéletem.
Van egy bölcs mondás, én tökéletesen egyetértek vele: "Az, aki feláldozza szabadságát a biztonságáért, egyiket sem érdemli meg." De úgy is mondhatjuk, hogy aki feláldozza a szabadságát a biztonságáért, végül mindkettőt elveszíti...
"Azért lenne baj, mert sérülne az ember szabadsága"
A te szabadságod miért sérül, ha a kutyádba ültetnek egy csipet?
El lehet poénkodni a dolgot persze. Meg lehet komolyan is venni egy fenyegetést a szabadságunk ellen.
Az enyém nyilván attól nem sérül, de ez egy lépés az ember becsipeltetése felé.
Ti komolyan nem érzitek ennek a súlyát?
"Ti komolyan nem érzitek ennek a súlyát?"
Nem. A kutya nem ember, nem felelős a tetteiért, és nem tud beszélni. A gazdája felel érte.
Semmi problémát nem látok abban, hogy a kutyákat kötelezik olyan betegség elleni oltásra, amit harapással lehet csak átadni, míg embereket nem. Abban sem hogy kötelezővé teszik a kutyák megfelelő azonosíthatóságát biztosító csipet.
Vagy szerinted ha kutyát csak pórázon lehet vezetni közterületen, akkor azzal csak az emberek pórázra fűzését készítik elő? Ma szájkosarat írnak elő a kutyáknak, holnap bevezetik a cenzúrát?
Semmi közük hozzá, hogy hová megyek, kikkel találkozom, mit csinálok. Illegális tevékenységet nem folytatok, nem azért, hanem azért, mert ez az én magánéletem.
Ezt a chipről nem fogják látni.Csak személyes adataid vannak (lesznek)rajta.Ha elveszíted okmányaidat,még többet megtudnak mások.Amit nagyon nem akarnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!