Mi van akkor, ha én elvi okokból nem lennék hajlandó csipeltetni a kutyámat? (Nincs kutyám, csak érdekel)
Elég poénosak a hozzászólók.
Mindenki be akarja azonosítani az elveszett ebet aki bánt valakit ,de arra nem gondoltok ,hogy az ebek azért fognak kint kóborolni csipp nélkül mert akinek kajára alig van pénze nem fogja csippeltetni csak kinyitja az ajtót és viszlát.Aztán azonosítgathatja a sok bolond szegény állatokat.
Soha nem a rendes gazdákkal van a baj akik most be fogják azt a vackot szegény állatokba ültettetni ,hanem a többiekkel akik nem! Ez is max pénzlenyúlásnak jó. 3000Ft nem sok ,de akiknek 5-6-10 évig soha nem jutott ki az állat az utcára az minek csippeljen? Jaa tudom már mert ez annyira európai....
Elvi okokra sajna nem lehet hivatkozni mindenképp bünti lesz ,ha elkapnak. Úgy tudom ,hogy az orvosnak az első vizsgálatkor fel kell ajánlja a beültetést ,ha elutasítod bünti ,ha nem akkor legombolnak pár ezressel és kap szegény állat egy biztos odavaló dolgot.
Majd valami tenyészkutya megkapja begyullad neki aztán a gazdája kirobbantja a botrányt és nem lesz több csipp.
"de arra nem gondoltok ,hogy az ebek azért fognak kint kóborolni csipp nélkül mert akinek kajára alig van pénze nem fogja csippeltetni csak kinyitja az ajtót és viszlát."
ja csókolom, a kutya felelősséggel és kis pénzzel is jár aki még etetni se tudja (az hogy mennyi kutyát még csak nem is sétáltatnak más történet), az ne akarjon háziállatot...
13-assal egyetértek!
A kóbor ebeket befogják, elviszik.
Olyan meg előfordul, hogy bármely kutya kiszökik, elveszik, véletlenül is.
És ha valakinek a szeretett kiskutyája elvész valahol, de milyen jó lesz, ha valaki beviszi az állatorvoshoz, beazonosítják, és visszakapja a gazdi!
Ugyanaz van, mint aki elvi okokból nem adatja be a kötelező védőoltást a gyermekének, vagy elvi okokból nem járatja iskolába stb. Ilyet nem ismer el jogosnak az állam.
A törvény szerint a jegyző és az Állatvédelmi Hatóság (ami a Kormányhivatalon belüli szervezet) kötelessége az ellenőrzés, illetve az állatorvosnak is meg kell tennie, ha hozzá kerül az eb.
A szabálysértési bírság 15 000 - 100 000 Ft között szabható ki.
nekem van egy 16 éves rozoga, öreg nénim, menhelyről.
maga alá pisil, és nem is megy ki sehova, nem fog elveszni.
Veszettség ellen, természetesen mindig beoltatjuk, de
nem akarom csippeltetni. Minek tegyem ki veszélynek - (mert minden beavatkozás veszélyes)?!
igen, de azért a mobilt még otthon tudom hagyni
és figyelitek az RTL-en a KÓd műsort?
szoktatnak, hogy a tenyérleolvasás természetessé váljon
Amerikában a napköziben már így veszik ki a ygerekek az ebédjüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!