"Elronthatom" ezzel a kutyámat?
Újfunlandim van,most 4,5 hónapos.
Szófogadó,sokat tanulok és foglalkozok vele.
Viszont van egy olyan játék,amikor csak hergelem kicsit ütögetem ő meg ugat,vicsorít,támad,harap.
Ha véget akarok vetni a játéknak pillanatok alatt lenyugtatom és azután teljesen normálisan viselkedik.
De valaki a parkban leszólt,hogy megvadítom a kutyám stb,hogy vérre fog hajtani..
Mivel még nagyon élesek a fogai,hiába nem harap nagyot de néha megvág és a kezem bőven véres szokott lenni néha,ha nem vigyázok eléggé.

Én ismertem egy németjuhászt, aki megőrült, ha elfogyott a folpack, és annak a tekercsébe fújtunk. Kicsit hajókürt-szerű hang volt, de ez a kutya teljesen begőzölt tőle. Klassz volt ezzel szivatni, de soha nem támadt, még ha látszott rajta, hogy szétveti az ideg, akkor sem, csak ugatott.
Az újfundlandi szerintem alapból nem támadós és emberszerető, birkatürelmű jószág, hiszen mentőkutya. És, ha jól tudom, annak is lett kitenyésztve. Én csak nagyon extrém körülmények között tudom elképzelni, hogy támad.

Nem,soha nem túloz meg semmi olyasni,tényleg csak olyankor vérzek,amikor picit odakap és közben gyorsan elfordul vagy bármi és akkor karcol..
Ha erősebben harap,akkor megállítom szólok neki.Érti ő:)

Nincs ezzel semmi baj, ha tudod kontrollálni a kutyádat és amint vége ennek a típusú játéknak, a kutya is leáll. Én is rendszeresen birkózom és játszom durvább játékot a kutyámmal. Ilyet csak velem játszik, másnál be sem próbálkozik. Tudja hol a határ és amint vége, leáll ő is.
Egyébként egy újfoundlandi amúgy sem fog elvadulni ettől, egy szelíd óriás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!