Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Élettársi viszony (10 év)...

Élettársi viszony (10 év) után ha az egyik féllel történik valami van joga a túlélő társnak elvinni a közösen szerzett vagyon felét az örökösök elöl? Ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés

Pl:Kocsit vettek közösen, bútort,tv-t egyebeket.Akkor mindent visz az örökös?

Állítólag élettársak közös vagyont szereznek az együtt élés során és ezt közösen kell osztani ha külön mennének.

" A Polgári törvénykönyv szerint ugyanis az élettársak együttélésük alatt a szerzésben való közreműködésük arányában szereznek közös tulajdont."

2012. dec. 16. 10:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Hivatalosan is élettársát voltak, vagy csak ugy együtt éltek?
2012. dec. 16. 10:05
 2/8 A kérdező kommentje:
10 éve együtt élnek be is van jelentve a nő oda ideiglenes lakcím szerint 3 éve papír is van róla.
2012. dec. 16. 10:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Semmit nem vihet el a hagyatéki tárgyalás előtt! Erről majd a hagyatéki tárgyaláson döntenek. De bizonyítani kell, hogy mi a közös szerzemény.
2012. dec. 16. 10:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem.Akkor van gáz ha olyat visz el amit a rokonok nem tudnak bizonyítani, hogy az ott volt a lakásban de tudják , hogy volt.Azt már nem követelhetik vissza gondolom bizonyíték hiányában:(
2012. dec. 16. 10:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha nem voltak bejegyzett élettársak akkor elég kevés eséllyel indul.
2012. dec. 16. 12:12
 6/8 A kérdező kommentje:
értem hát reméljük nem lesz gond majd
2012. dec. 16. 12:53
 7/8 anonim ***** válasza:

mi a fenéért nem lehet egy szaros papírt beszerezni, inkább 10 évekig aggódnak, vagy váratlanul vasajtó ...

ha én ezt érteném???

az egyik topicban az apuka az anyukát zavarta el a tulajdonából a két közös gyerekkel a semmibe ...

2012. dec. 16. 14:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Úh az se semmi de ahhoz semmi joga olyan mintha én a párom küldeném el a francba a 20 éve meglett házából érdekes is lenne

Vagyon papírt nem csináltak de mivel álítólag együtt élés alkalmával a szerzett vagyon közösek szerzett ha csak nem tudják külön bizonyítani d nem tudják:((

2012. dec. 16. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!