Ebben az esetben bemehetnek a szüleim lakásába a végrehajtók?
Egy tv vásárlásnál pl nincs ráírva a számlára annak a neve aki vette...tulajdonképpen sehogy sem bizonyítható,hogy mi kinek a tulajdonában van.
Ez a törvény egy baromság,mert így végül is bármit elvihetnek vagy mi?:D
A szó szoros értelmében semmim sincs,lakcímem se,ingosságom se,házam se,semmi
Ezért kérdeztem hogy így ebben az esetben bemehetnek e az utoljára bejelentett lakcímemre,azaz a szüleimhez? (Mindent ők vettek,de a ház a hugom nevére van íratva)
"Mivel a szüleid után jár köteles örökrész, ezért a lakásuk részben már a tiéd is, azt megterhelhetik és bejegyezhetik főldhivatalba, úgy hogy el sem lehet adni, míg azt kiperkáltátok."
Mivel a szülei még élnek, nincs köteles rész. Ha a szülei akarják, eladják a lakást, felélik az árát és nincs semmi amit örökölni lehetne. Sőt, még az is előfordulhat, hogy a gyerek hal meg előbb, leszármazó és házastárs nélkül.
"Egy tv vásárlásnál pl nincs ráírva a számlára annak a neve aki vette...tulajdonképpen sehogy sem bizonyítható,hogy mi kinek a tulajdonában van."
A számlára mindig rá van írva a vevő neve, mivel az a számla kötelező adattartalma. Ha csak nyugtát kérsz, arra nincs ráírva a vevő neve. A vevő kérésére viszont köteles az eladó számlát kiállítani (akkor azt kapja meg a vevő, nem a nyugtát) De az is előfordulhat, hogy részletre veszik, ott is szerepel a vevő neve.
"Ez a törvény egy baromság,mert így végül is bármit elvihetnek vagy mi?"
Nem ez az egyetlen törvény amiben baromságok vannak.
Nem vihetnek el bármit, a végrehajtási tv-ben fel van sorolva, hogy miket nem vihetnek el.
"Ráadásul nem is volt sose önálló keresetem,tehát hogy a fenébe vehettem volna én azokat az ingósságokat?Bizonyítsák be ők hogy azok az én tulajdonomban vannak!"
Nem kell, hogy kereseted legyen, sőt lehet olyan bevételed, ami nem adóköteles (pl: diákhitel, szoc.tám, ösztöndíj, egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelem, stb) De kaphattad ajándékba is, vagy vehetted az ajándékba kapott pénzen.
Törvény szerint nem kell nekik bizonyítani, elég, ha valószínűsíthető, hogy a te tulajdonodban van és te nem tudod bizonyítani az ellenkezőjét.
"Ezért kérdeztem hogy így ebben az esetben bemehetnek e az utoljára bejelentett lakcímemre,azaz a szüleimhez?"
A NAV elsősorban nem a központi lakcímnyilvántartó adatait fogja megnézni, hanem a náluk nyilvántartott adataidat. A diákhitel központ úgy adta át behajtásra az ügyed, hogy a szerződésben szereplő állandó lakcímed szerepel benne. A NAV nem fogja lekérdezni a központi lakcím nyilvántartóból, hogy jelen pillanatban hova vagy bejelentve, hanem kimegy az utolsó ismert lakcímedre: a szüleidhez. Ők hiába fogják azt mondani, hogy már nem laksz ott, nem fogja érdekelni a NAVosokat, bemennek jegyzőkönyvbe venni a lefoglalható ingóságokat. Később ugyan tudjátok bizonyítani, hogy nem laksz ott, de az már nem kis herce-hurca és nem kevés idő. Ezt előzöd meg, ha bejelented a NAVnak a lakcím változást. Mellesleg: az OK, hogy a szüleid kijelentettek, de te átírattad a lakcímkártyád, vagy még a régi lakcím szerepel rajta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!