Ebben az esetben bemehetnek a szüleim lakásába a végrehajtók?
Én is olvastam ilyenről,de sajnos vannak olyan források amik pont az ellenkezőjét állítják így nem tudom kinek van igaza
Más források szerint ha például be vagyok jelentve a szüleimnél akkor onnan elvihetnek bármit ha nem tudják bizonyítani hogy azok az övéké
"Más források szerint ha például be vagyok jelentve a szüleimnél akkor onnan elvihetnek bármit ha nem tudják bizonyítani hogy azok az övéké"
A saját lakásukban semmiről sem kell bizonyítaniuk, hogy az övék. Ha valaki mást állít, annak kell bizonyítania, minimum számlával!
Ismerd a jogaidat!
Csak birosagi vegrehajtot vagy koteles beengedni! Nala lesz igazolvany. Az ilyen kulonbozo vegrehajto cegek kutyait elkuldheted a pics@ba!
Jogerős bírósági végzés nélkül nincs végrehajtás. Általában küldenek pár nagydarab alakot, hogy ráijesszenek az emberekre, de azok magánemberek - nem vagy köteles őket beengedni. Ha zaklatnak, hívd a rendőrséget.
Ha beperelnek, arról meg tudni fogsz. :)
Diákhitelről van szó! Nem kell bírósági végzés, és nem nem végrehajtó cég emberei fognak menni.
A diákhitel tartozást A DH Központ átadja a NAVnak, aki adók módjára behajtja. Nem kell perelnie, bíróságra mennie, magánembereket küldenie. Kimennek a NAVosok (van végrehajtási főosztályuk), igazolják magukat, leltárba veszik a végrehajtható dolgokat.
Keressetek rá a neten!
Ha azonnali beszedési megbízással (inkasszó), letiltással (pl.bérből) nem tud hozzájutni az összeghez, ingatlant és ingóságot foglalhat és árvereztethet. Ingót a lakcímeden és a tartózkodási helyeden is foglalhat. Ingatlannál egyértelmű a tulajdonjog. Ingóságnál viszont nem minden esetben. A végrehajtási tv. szerint: "86. § (1) Lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő vagy más olyan ingóságot lehet, amelyről valószínűsíthető, hogy az adós tulajdonában van." A NAVosnak elég valószínűsítenie. Ha nem tudják számlával, vagy más, hitelt érdemlő okirattal bizonyítani, hogy nem az adós tulajdona, akkor lefoglalhatja. Kivéve a tilalom alá eső dolgokat, amiket nevesít a végrehajtási tv.
Kérj település szintű lakcímkártyát, mint hajléktalan, és akkor nem mennek a szüleidhez foglalni. Illetve nagy valószínűséggel akkor is kimennek, mert a DH Központ azt a lakcímedet adta meg a NAVnak. Ha megvan a település szintű lakcímkártyád, akkor jelentsd be a lakcím változásod a NAVnak.
Kedves 9-es válaszoló,nagyon örülök a válaszodnak,végre egy normális komment!
A többi embernek meg üzenem,ha nem ért a dologhoz hanem csak idiótaságokat tud fröcsögni akkor inkább NE írjon SEMMIT!Nem kell itt feleslegesen okoskodni
Mégegyszer 9-es válaszoló köszönöm az utolsó soraidban írt tanácsodat csak egy dolog zavaros nekem
"Ingót a lakcímeden és a tartózkodási helyeden is foglalhat."
De az a helyzet hogy nincs se lakcímem,se tartózkodási helyem,ez esetben is lefoglalhatnak bármit a szüleimnél?
Ez egyébként olyan igazságtalanság,miért az ő ingósságukat veszik el amikor nekik semmi közük sincsen a diákhitelemhez?Ráadásul nem is volt sose önálló keresetem,tehát hogy a fenébe vehettem volna én azokat az ingósságokat?Bizonyítsák be ők hogy azok az én tulajdonomban vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!