Családi viszály egy házért mit tehetek hogy én vigyem? 17L
Sziasztok! A helyzet az hogy papámmal arrol beszéltünk hogy ki örökölje a házat. 2 Lánya van. Az idősebb aki kissé elszigetelődött a családtol a párja miatt csak ő ezt valamiért nem ismeri el. Papámnak igencsak B@ssza a csörét hogy még csak le se sz@ra minket.
A másik fél aki örökölheti a házat az az én esetlen édesanyám.. Aki sajnálatbol még képes is lenne osztozni valakivel a házon. Mivel anyám és papám nem nagyon értenek egyet így igen kérdéses hogy ki kapja a házat.
Ezért papámmal arra gondoltunk hogy én lehetnék az a szerencsés.. így a két testvér nem szedné egymást szét a ház miatt. De van egy kis bökkenö. Elvileg unokára nem lehet irni a házat.. hogy is van ez???
Mellesleg megjegyezném hogy nekem nem minden áron kell a lakás.. és azt se bánom ha nem az enyém lesz, nem önző szándékok vezérelnek csak szeretnék igazságot tenni.

Éppen ezért mondom, hogy még életében írassa a kislány nevére, akkor nincs vita.
Ja és természetesen a nagypapád is kapjon haszonélvezeti jogot. Nehogy valaki kitegye onnan a rád gyakorolt nyomással, sajnos ilyenre is van példa.
unoka is orokolhet,èn is nagypapàmtol orokoltem de csak x szàzalèkban a hàz egy rèszèt.szerintem èrdemesebb egy ugyvèdnèl èrdeklodni vannak ingyenesek is.
szerintem mivel a nagypapàdnak a kèt lànya rendezett helyzetben vannak/gondolom mivel felnottek/ezèrt mièrt ne lehetne tied a lakàs,fiatal vagy ès szuksèged is lesz rà a jovoben.ès mivel te joba vagy vele,a kèt lànya meg le se szarja a fejèt... ha nagypapàd szerint megèrdemled..mièrt ne.

Végrendeletben arra hagyja a papa a házat, akire akarja, de a köteles rész jár a törvényes örökösöknek - azaz a két gyerekének.
Olyan módszer, hogy nekik ne jusson semmi, nem igazán van, mert a legtöbb érvénytelenitehetö.
Amik elvileg szóba jöhetnek:
1. végrendelet - de a köteles rész itt is jár, tehát a veszekedés elöre garantált-
2. Ajándékozás: ha az ajándékozás és a halál között nem telik el 15 év, akkor semmissé nyilvánitható.
3. Adásvétel: ez elvileg nem megtámadható, kivéve, ha egyértelmüen nem vehette meg az új tulajdonos, mert pl nincs jövedelme, vagy túl kevés, tehát ez a jelen esetben kizártnak tekinthetö.
4. Eltartási szerzödés: elvileg ez a másk nem megtámadható forma, kivéve, ha a szerzödés szerinti eltartó nem képes erre, anyagi vagy egyéb okból.
Ha nagyon ragaszkodna a papa ahhoz, hogy te kapd a házat, akkor mindenképpen ügyvéddel beszéljen, de elég kizártnak tartom, hogy megoldható úgy, hogy megtámadhatatlan legyen.

Erre megoldás a kitagadás, de azt meg kell indokolni a bíróság által is elfogadható indokkal.
És ez a papa döntése és dolga nem a 17 éve unokáé aki igazságot szeretne tenni vagy mit.
Sejtettem hogy valaki egy sóhár gazfickónak fog tartani.
Kicsit egyszerüsítsünk akkor.
1.Fél: Elszigetelve a családtol, le se szar minket, papámmal össze van veszve, és feltételezésünk alapján a párja az aki telebeszéli a fejét minden marhasággal.
2.Fél: Anyám aki kissé esetlen. Biztosak vagyunk abban hogy az ő kezéböl kicsúszhat a ház, képes kihagyni kedvező lehetőségeket.(papám rá kissé begurul néha-néha mert mindig más a véleményük, [[mintha nem a mi pártunkon állna]]
szóval papámmal biztosak vagyunk benne.. Mégha bármelyik fél is kapja a házat egymásnak esnek, ezért lehetnék én aki megakadályozza ezt. A két testvér nem egymást támadja hanem csak egy testvér támadná az örököst vagyis engem.
Nemtudom hogy mér rossz ha én kapom meg.. pedig erröl egy meség is olvastam.. szal röviden: 3fiu, 2kapzsi és egy esetlen. A két kapzsi azért versengett hogy övé legyen az örökség.. és az apa ennek hogyan vetett véget? hát úgy hogy egyik kapzsi se kapta meg. minden az esetlené lett.
Hát nem hasonló a helyzet? Attol hogy a cím kissé agresszívabban/akaratosabban lett feltüntetve az még nem jelenti azt h én lennék a kapzsi. Mondjuk igaz többet tennék ezügyben mint anyám. szóval értitek?

Senki nem tehet ez ügyben semmit csak a papád. Irod hogy 'szerintünk' telebeszélik a fejét, ezt irod az ellenfélről miközben te alapból többesszámot használsz a döntéshozokra, érted ez alatt magadat és a papád.
Nem a te dolgod, papád úgy dönt ahogy akar. Nem dolgod a keze alá dolgozni, gyözködni, mert akkor épp azt teszed mint amit itt a másik félnek hibaként felrósz.
Ez egy élet döntése, nem az utolsó három hónapé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!