Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szeritnetek van értelme a...

Szeritnetek van értelme a szerzői jognak, mert én örülnék neki ha eltörölnék?

Figyelt kérdés

Attól eltekinteve, hogy sokan ebből élnek, (nyugdíjas sztárok főleg) mi az értelme? Ha én nekem lenne vmi szellemi termékem az lenne a legfőbb célom, hogy mindenkihez eljusson, mindeki terjessze!

Tök kivagyok, hogy ezen a g'ci YouTube-on sorra tiltja le a jobbnál jobb videóim, de arra már a k'va SME (Sony Music Entertainment) már nem lenne képes, hogy ő maga föltöltse vmelyik partnercsatornára azt a videót ( http://www.youtube.com/watch?v=yYlqw-eutX0) amit nálam most is világszerte letiltott olyasmire hivatkozva, hogy részben(!!!) szerepel benne egy audióvizuális tartalom aminek ők a tulajdonosai! -,-"

2012. okt. 24. 11:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Komplikato: erre azért nincs szükség, tévedni emberi dolog. :)
2012. okt. 24. 14:05
 12/14 anonim ***** válasza:
51%
Én, mint az összes Nobel-díjas regény szerzője, tökéletesen egyet értek!
2012. okt. 24. 19:09
 13/14 anonim ***** válasza:
35%
Azért nem kellene ennyire harciasan szembeszállni a kérdezővel. Én is alkotó tevékenységből élek, és maximálisan egyetértek a kérdezővel. 10-15 évig még természetes lenne, hogy a szerző részesedjen a mű utáni javadalmakból, de teljesen agyament dolog, hogy még ötven év múlva is ebből akar megélni, és hogy a halála után még hetven évig részesüljenek belőle az örökösök. Közületek hányan kapnak részesedést abból a munkából, amit a dédnagyapátok végzett el hatvan éve?
2012. okt. 25. 00:12
 14/14 anonim ***** válasza:

Kezd kikristályosodni a jó válasz. A szerzői jog azt célozza, hogy mindenki megkapja munkája jogos ellenértékét. Az ellenérték nagysága sok mindentől függ, a fontosságtól az egyediségig.

Ezt a nagyságot nem olyan könnyű meghatározni, ma sok túlzó anomália van benne. Tehát az eltörlése nem lenne célszerű, de az újragondolása nagyon időszerű.

2012. okt. 25. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!