Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni, ha nem fizet?

Mit lehet tenni, ha nem fizet?

Figyelt kérdés

A nagyanyám egy házban (két lakásos) lakik velünk és közös a gázóra. Nos már két hónapja nem fizeti ki nekünk a gázszámla ráeső részét, így nekünk ez a pénz is kiesik pedig elég sok költségünk van (hitel, élelem, rezsi stb) és nagyon nem hiányzik hogy az ő fogyasztását is nekünk kelljen fizetni.

Nem szegénységből nem fizet, szó szerint csak nem akar. Utazgat, tanfolyamokra jár, ebben az évben már a második tévéjét veszi, szóval van pénze bőven. Elég instabil elmeállapotilag, ha beszélni akarunk vele akkor idegrohamot kap, üvölteni kezd, csapkod, majd bezárkózik a lakásába, ahol tovább ordít. Az idegbetegsége már évtizedek óta megvan, csak az orvos nem tudja beutalni sehova, mert nem hajlandó elmenni. Inkább tör-zúz. Meg tavasszal felgyújtotta a kerítésünket... Na mindegy, inkább nem is sorolom...

Tudunk tenni valamit? Gondolom a gázszolgáltatónak az a lényeg hogy fizessünk, de nekünk azért nem mindegy, hogy mennyivel vagyunk megrövidítve hónapról hónapra.

2012. szept. 27. 08:01
 1/2 anonim ***** válasza:

A nagymamád beteg, és kezelés nélkül egyre rosszabb lesz.

Csak azt tehetitek, hogy külön gázórát szereltettek fel magatoknak és neki is. Ez legalább félmillióba kerülhet.

Tervezés, engedélyeztetés, munkadíj stb.

2012. szept. 27. 08:10
 2/2 anonim ***** válasza:

Nos te még jó helyzetben vagy.

Nekem a lányom a haszon élvező a lakásban, és rajtam kívül itt lakik még a férje, meg a szeretője is.

Így négyen vagyunk, és a kis nyugdíjamból nem tudok semmit fizetni, csak a villanyt fizetem, mert azzal működik minden többnyire.

a gázt hamarosan kikötik, a vízre tárgyalás lesz a közöskőltségre is, az egész lakásomat bukni fogom.

Nem sokára ki fognak lakoltatni is.

Elmentem a bíróságra rendőrségre, polgármesterhez, senkit nem érdekel semmi.

De neked talán sikerül...:)

2012. szept. 27. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!