Testvérem külföldre ment dolgozni egy magyar internetes hirdetés alapján, átverték, mit tehetünk, hogy mással ne történjen ez, ha az illető tovább hirdeti magát?
A történet úgy kezdődött ,hogy az interneten talált egy hirdetést ,felhívta a telefonszámot melyen szívélyes hangú férfi örömmel közölte,hogy két napon belül utazhat,pláne mivel van nyelvtudása és autót is tud vinni magával.Azt mondta nem szükséges ,hogy a külföldreutazás alkalmával nagyot kerüljenek Budapest felé,mert úgyis találkoznak külföldön és ott aláírják majd a szerződést.
Kint egy szerb ember fogadta a testvéreméket,a testvérem kollégája szerencsére beszélt horvátul így kommunikáltak leginkább,aki a szállást is megmutatta nekik,majd nap,mint nap irányította őket,hogy hová kell menniük dolgozni.
A testvéreméknek gyanús lett,hogy a magyar hirdető még mindig nem ért oda,szerződés nélkül dolgoznak két hete,hívogatták a hirdetőt,hogy mikor lesz már szerződésük és mikor találkoznak személyesen...
Mikor már nagyon feszült a hirdető nyaka körül a hurok,akkor a szerbek csináltak egy műbalhét(addig végig meg voltak elégedve a munkájukkal ),egy részeg szerb főnök kiverte a cirkuszt,leszakítva azt amit a tetsvéremék felraktak.Majd utólérhetetlenekké váltak a szerbek akik odáig a munkákat koordinálták,irányították.
A testvéremék azonnal hívták a magyar hírdetőt ,hogy ilyenkor most mi van,mire visszamentek a szállásra a szállásadó mesélte nekik,hogy képzeljék odaszóltak akik fizették a szállást ,hogy azonnali hatállyal tegye ki a testvéremék szűrét onnan,még szerencse,hogy volt emberség a szállásadóban és ott éjszakázhattak.
A magyar hírdetőt felhívták,számonkérték,hogy ,hogyan gondolja ezt,hogy hirdet,kirendel emeberek,majd a szerződéssel nem ér oda ,erre a magyar hírdető azt mondta csináljanak amit akarnak ,mert egy fillért nem fognak kapni.
A rendőrséget hívtuk,hogy azonnal állítsák le ezt a hírdetőt a hirdetési oldalakról,mert ismét meghirdette a testvéremék állását is és viszi ki a további palimadarakat,ők nem voltak valami készségesek,arra hivatkoztak,hogy semmi bizonyítékunk nincsen és így ők ezzel nem foglakoznak...
Bizonyíték a testvérem telefonszámlája ,ha utánanéznek,hogy mennyite beszélt a hírdetővel és hogy honnan beszélt külföldről.
Tovább csinálhatja a csalóbanda az átveréseket,családos ,szerencsétlen ,magyar emebereket tovább hitegetve kiemelt fizetéssel,folyamatos több évre kiterjedő munkaviszonnyal kecsegtetve ,valóban semmit sem lehet tenni ???
Jogomban áll a hirdetési oldalnak jelezni a csaló jelenlétét,feltehetem e a nevét ,telefonszámát a netre,hogy mások ne járjanak pórul vele ?
Írj a tv2 nek azok szeretnek ilyenekkel foglalkozni. Bár lehet lerágott csont, mégis mindig pórul jár valaki, szóval örök téma. A tv2-nek van ügyvédi gárdája, szerintem már a szerkesztő riporterek is tudják ennek a jogi lépéseit.
Ne tedd fel a nevét, mert ha nem tudod bizonyítani rágalmazásért még ti jártok pórul, sajnos ez van.
Viszont ismeretlen tettes ellen sem lehet feljelentést tenni?
Médiahatóság nem csinál semmit? Talán ez az ő dolguk levetetni a hirdetést.
A testvérem szerencsére talált kint másik állást,NÉMET BEJELENTÉSSEL ,AZ ELSŐ NAPON SZERZŐDÉSSEL ,ezért biztosan nem jönne most haza emiatt,persze lelkileg teljesen összetörtek a kollégája haza is jött,mert annyira kikészült a megaláztatástól ami érte őket.
Minden erejüket latba vetették a legjobb szaktudásuknak megfelelően dolgoztak,hajtottak,hogy meg legyenek velük elégedve :-( .
Én nagyon naív vagyok,de szerintetek hogy fekszik le egy ilyen ember aki mások nyomorán,(magyar munkanélküliésg) ,kiszolgáltatottságán nyerészkedik...nyugodt a lelkiismerete,tud tükörbe nézni ?
Én belebetegednék ha valakinek így ártok.
Hát,kedves Kérdező, ő is belebetegszik, csak nem olyan betegség, ami azonnal látszik. Minden tettünknek következménye van, a rossznak rossz, a jónak jó.. Nem biztos, hogy az földi bírák révén..
Köszönjük, hogy legalább így megosztottad a gondot- elég veszélyes ügy ez a "külföldi munka" -sokan tanulunk az estből. Vagyis: szerződés kell. A hirdetési oldal felé szerintem jelezheted, hogy baj volt a hirdetésükkel -az nem rágalmazás.
Egy telefonszámla semmit nem bizonyít, csak azt, hogy sokat csacsogott valaki.
Szerintem ezt fogjátok fel tanulópénznek. Aláírt munkaszerződés nélkül NEM kezdünk el dolgozni. Főleg vadidegeneknél, külföldön.
"Minden tettünknek következménye van, a rossznak rossz, a jónak jó.. Nem biztos, hogy az földi bírák révén.. "
Igen ez így van,köszönöm szépen a hozzászólásodat !
"Így is nagyon átverhetik!"
Ami bíztatónak mutatkozik,hogy talált a cégnél egy magyar embert aki két éve ott dolgozik és meg van elégedve a hellyel,azt mondja rendesek vele .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!