Mi a legszebb magyar vezetéknév véleményed szerint?
Füty! :D
Najó, csak hülyéskedek. Ha megírod, mi a (mostani) vezetékneved kezdőbetűje, talán kicsit szűkülne a kör. Esetleg anyai ági családtag/ős nevének felvételén gondolkoztál már?
Angyal , Budai , Dávid , Farkas , Szimycsku , Katonai , Kórik , Michelberger
Szerintem ezek a legszebbek
Szimycsku és Michelberger??? :D Ezek egyébként nem engedélyezettek.
"A magyar hagyományoktól eltérő hangzású, magyartalanul képzett név, történelmi név, régies írásmóddal írott családi név felvételét - különös méltánylást érdemlő körülmények kivételével - az anyakönyvi ügyekért felelős miniszter nem engedélyezi."
Volt régen egy osztálytársam, Alkonyi volt a vezetékneve, nekem nagyon tetszett. Bár az Imréhez nem illik pont, az azonos betűk miatt. Pedig ha nem i-vel kezdődne az utóneved, akkor nagyon jól lehetne válogatni helységnevekből is, pl. Győri, Balatoni, Pécsi, stb. akár az alapján is, hogy melyik a kedvenced :) Viszont simán lehetsz mondjuk Magyar, Német, Székely, Horvát vagy ilyesmi, ha ezek szimpatikusak.
Vagy valami "színes" név, mondjuk Fehér, Vörös, és így tovább? Vagy "hangszeres" név? Dobos, Sípos, Dudás mondjuk. Ebből a Dobos nekem kimondottan tetszik.
De szerintem jó vezetéknév az is, hogy Polgár, ez most nem tudom, honnan jutott az eszembe, de tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!