Egy társkeresőre feltettem más képét, amit meglátott és írt egy levelet, hogy rendőrségre ment feljelenteni. A profilt azonnal töröltem. Lesz valami bajom?
Figyelt kérdés
#profil;kép;rendőr;társkereső;visszaélés;feljelentés
2012. szept. 11. 21:30
1/7 anonim válasza:
Valószínűleg szét fogja verni a pofád utána beletapos a betonba, de hogy bajod lenne az nem mondható meg így látatlanba, majd a látleletből kiderül.
2/7 anonim válasza:
másnak adtad ki magad, + más adatait/képeit használtad fel jogtalanul. nyugodtan feljelenthet, helyében én is azt tenném.
3/7 anonim válasza:
Erről kérhetnék forrást?Ennyi erővel akkor a sztárok is feljelenthetnék azt a sok embert akik az ő nevükben csinálnak felhasználónevet a Facebook-on például
4/7 A kérdező kommentje:
az adatokkal nem éltem vissza, csak egy kép volt és kb 5 nap múlva töröltem is magam. tudom nem kellett volna, megtanultam a leckét, nem kell pocskondiázni. ha töröltem a profilt, akkor nem foglalkoznak az üggyel nem?
2012. szept. 12. 06:47
5/7 anonim válasza:
Visszaélés személyes adattal, Btk-ban megtalálható. Már az is visszaélésnek számít, ha fényképet készítesz róla az engedélye nélkül, nem csak a felhasználás. Bár valószínűleg nem fog feljelentést tenni, a célját már elérte.
Közszereplőről készíthető felvétel az engedélye nélkül is. A hamis profilokat pedig lehet jelenteni a FB-on és szinte mindegyik hasonló oldalon, ahol törlik is azokat (persze nem azonnal, de előbb-utóbb megtörténik).
6/7 anonim válasza:
Naaaa mi lett?:D
Feljelentett vagy sem?:D
De csak őszintén xD
7/7 anonim válasza:
Ez nem rendőrségi ügy, hanem polgári per csak, ha tudja bizonyítani ,hogy te voltál ( ne ismerd el és akkor nem lesz egyszerű) akkor max. kártérítést kérhet vagyis fizetned kell neki. Első körben békéltető testület lesz belőle, mindketten odamentek és ha ott meg tudtok peren kívül egyezni akkor ennyi volt. Ha nem polgári per aztán majd ítélnek valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!