Az új munka törvénykönyv alaján nem fognak túlórát fizetni?
"Mit lehet ez ellen tenni?"
Nem mész el dolgozni.
B*sszus valakinek az hogy túlórázik, szükséges a megélhetéséhez. Hidd el az én anyám sem és én sem azért dolgozunk napi 12-14 órákat mert munkamániások vagyunk.
Istenem bírom a felfogást....
Kérdésedre válaszolva, fogalmam sincs mi lesz. Szorul a nadrágszíj mindenképpen :(
Nem hiszem, hogy a megélhetéshez szükség lenne az ingyen túlórákra. Az ingyen munkától még senki sem gazdagodott meg. Ráadásul a munkaadónak is azt sugalljátok vele, hogy mindent megtehet. Az ilyen törvénymódosítások épp miattatok vannak. Lassan már fizetést sem kell adniuk, elég lesz napi egy zsíroskenyeret.
Már látom az új 2014.-es törvénymódosítást:
A munkáltató mától köteles arról gondoskodni, hogy dolgozói ne dögöljenek éhen. De fizetést nem kell nekik adni.
Két vállalkozó beszélget 2014:
-Te adsz fizetést a dolgozóidnak?
-Én nem. És te?
-Én sem. És a tieid bejárnak?
-Be.
-Dolgoznak is?
-Dolgoznak.
-Te figyelj! Nem kéne ezektől belépődíjat szednünk?
"Van ahol még fizetnek túlórát ;)"
Van. Csak egyre ritkább lesz, ha majd a törvény lehetőséget ad ennek zsebre tételére is.
Persze, akkora már nem érvényes a pofázásom a túlórázásra, csak kiakasztott az a válaszoló miszerint felkötné mindet :D
Elnézést mindenkitől!!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!