Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új munka törvénykönyv...

Az új munka törvénykönyv alaján nem fognak túlórát fizetni?

Figyelt kérdés
Ha ez tényleg így lesz, azt mégis hogyan vállalhatják be? Mit lehet ez ellen tenni?
2012. szept. 1. 09:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%

"Mit lehet ez ellen tenni?"

Nem mész el dolgozni.

2012. szept. 1. 09:46
 2/15 anonim ***** válasza:
64%

B*sszus valakinek az hogy túlórázik, szükséges a megélhetéséhez. Hidd el az én anyám sem és én sem azért dolgozunk napi 12-14 órákat mert munkamániások vagyunk.

Istenem bírom a felfogást....

Kérdésedre válaszolva, fogalmam sincs mi lesz. Szorul a nadrágszíj mindenképpen :(

2012. szept. 1. 09:52
 3/15 anonim ***** válasza:
74%

Nem hiszem, hogy a megélhetéshez szükség lenne az ingyen túlórákra. Az ingyen munkától még senki sem gazdagodott meg. Ráadásul a munkaadónak is azt sugalljátok vele, hogy mindent megtehet. Az ilyen törvénymódosítások épp miattatok vannak. Lassan már fizetést sem kell adniuk, elég lesz napi egy zsíroskenyeret.

Már látom az új 2014.-es törvénymódosítást:

A munkáltató mától köteles arról gondoskodni, hogy dolgozói ne dögöljenek éhen. De fizetést nem kell nekik adni.

2012. szept. 1. 10:00
 4/15 anonim ***** válasza:
94%

Két vállalkozó beszélget 2014:

-Te adsz fizetést a dolgozóidnak?

-Én nem. És te?

-Én sem. És a tieid bejárnak?

-Be.

-Dolgoznak is?

-Dolgoznak.

-Te figyelj! Nem kéne ezektől belépődíjat szednünk?

2012. szept. 1. 10:05
 5/15 anonim ***** válasza:
73%
Sőt, még túlóráznának is. :D
2012. szept. 1. 10:09
 6/15 anonim ***** válasza:
42%
Van ahol még fizetnek túlórát ;)
2012. szept. 1. 10:10
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

"Van ahol még fizetnek túlórát ;)"

Van. Csak egyre ritkább lesz, ha majd a törvény lehetőséget ad ennek zsebre tételére is.

2012. szept. 1. 10:18
 8/15 anonim ***** válasza:
29%

Persze, akkora már nem érvényes a pofázásom a túlórázásra, csak kiakasztott az a válaszoló miszerint felkötné mindet :D

Elnézést mindenkitől!!! :D

2012. szept. 1. 10:22
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm azt a kb. két értelmes választ ami jött. A droidosoknak meg jár a taps.:D Vitatkozni nem kezdek el velük, mivel érdemben nem tudnának rá reagálni, az idiótaságokra meg nem vagyok kíváncsi. A második válaszolóval pedig egyetértek. Én is ismerek ilyen mebereket, akiknek az alapbére nem elég arra, hogy egyről a kettőre jusson, gyereket tanítassa stb. Így neki muszáj túlóráznia. Második! Pontosabb infót te sem tudsz erről?
2012. szept. 1. 11:19
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Most majd jól kiírogatja meg kikiabálja, rosszabb esetben a családján tölti le a felháborodását, aztán ez is lecseng. Jól írta az egyik válaszoló, hogy hamarosan pénzt se fognak adni a munkáért.
2012. szept. 1. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!