Hogyan történjen/mit tartalmazzon a terhesség írásos bejelentése a munkahelyen?
Az új Munka törvénykönyvkönyv szerint 2012. július 1-től a kismama köteles ÍRÁSBAN bejelenteni a terhesség tényét (csak ezesetben él a felmondási védelem, egyéb jogok stb...).
Tudnátok nekem abban segíteni, milyen szövegezése, tartalma, formája legyen ennek az írásos bejelentésnek? Ha írt már ilyet valaki, tudna egy mintát küldeni?
Nagyon köszönöm!
Tisztelet munkáltató
Bejelntem hogy a következö fél évebe nem tudom felvenni a munkám hanem szeretnék elenni táppénzre 2013 december 24 fog megszületni a második gyermekem
itt csatolom a kiskönyvem fénymásolatát illetve a Doktor által kiadott papiromat miszerint fel van tüntetve a szülés várható ideje
megértését köszönöm
ezt a könyvelönek be kell nyujtani illetve a munkáltatónak IRÁSBa!!!
Hogy nyoma legyen
Én csak a 91 napos, családi adókedvezményre jogosító nyilatkozatot és az ahhoz csatolt eredeti orvosi igazolást adtam át (eleve kettőt kértem ez utóbbiból). Azt a munkáltatónak írásban át kell vennie, s egy példányt nekünk is visszaadnia.
Egyébként ha nem akarod a 91 napot megvárni, akkor én valami ilyesmit írnék:
Tisztelt Munkáltató!
Ezúton tájékoztatom, hogy gyermeket várok. A mellékelt orvosi igazolás alapján a szülés várható időpontja ....
Üdvözlettel,
A lényeg, hogy legyen egy általa aláírt példányod, melyen van egy átvételi dátum.
Köszönöm gyors válaszotokat és a példát is!
Közvetlenebb a viszony a főnökömmel, szeretném személyesen közölni vele. Ilyenkor azt olvastam célszerű "Átvettem, aláírás +dátum" -ot kérni Tőle, egy példány az enyém egy az övé.
Még van egy kis időm, csak a betöltött 12. hét után tárnám elé a hírt. :-)
Kedves utolsó!
Igazolást az orvostól kell kérnem?
Engem azonnal iirtak és most vagyok a 9. hétben még csak. De mivet táppénzen vagyok nem tudok várni a 12. hétig a bejelentéssel, hiszen a munkámat nem tudom elvégezni a rosszullétek miatt és a műszakozás miatt a doki is kiirt.
Szia!
A 91 napos igazolást igen, a terhesgondozást végző orvostól kell kérni.
Egyébként ha téged azonnal kiírtak táppénzre, akkor a táppénzes papírodon elvileg a veszélyeztetett terhesség kód szerepel. Ha azt leadtad a munkahelyeden, ők megigényelték számodra a táppénzt, akkor elvileg máris közölted velük a terhesség tényét. Én ilyen helyzetben nem aggódnék, de biztos ami biztos, írj egy (kétpéldányos) levelet, vetesd át, s így jelentsd be hivatalosan is a munkáltatónak.
Sziasztok!
mi van abban az esetben ha a munkáltató egyszerűen nem hajlandó átvenni és aláírni a papírt?
tudom szőrszálhasogatás, de attól hogy egy tértivevényes levélben küldöm, attól még az nem bizonyítja , hogy ténylegesen az volt a borítékban és nem csupán egy smiley-s képeslap.
arra van valamilyen mód, hogy a levél tartalma is bizonyítható legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!