Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megcsalásért fel lehet jelente...

Megcsalásért fel lehet jelenteni valakit?

Figyelt kérdés
Van erre valamiféle jogi támadás?

2012. aug. 26. 00:14
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Eléggé becsületromboló szerintem egy megcsalás. Amit akár árulásnak is felfognak sokan.
2012. aug. 26. 01:43
 12/23 anonim ***** válasza:
2%
Mondjuk elég érdekes, hogy épp ezt nem bünteti a törvény, de ha nincs bekötve az övem abba bele tudnak kötni. Na ennyit a magyar törvényekről. Az egész egy rakás fos.
2012. aug. 26. 05:28
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

"Eléggé becsületromboló szerintem egy megcsalás."

Erre találták ki a válás jogi intézményét.

A megcsalással a megcsaló a saját becsületét, jó hírnevét sérti legfeljebb.

2012. aug. 26. 07:02
 14/23 anonim ***** válasza:
17%

Ahogy elolvastam ezt a kérdést több gondolat is felmerült bennem, az első hogy azért van ennek egy polgárjogi megközelítése is mivel a házasságkötést azt egy polgárjogi szerződésnek is tekinthetjük, és ennek alapján aki megszegi a másiknak tett ígéretét(esküjét) amit tanúk előtt tett az megszegi a szerződést, ezzel szabályt sért, és ilyen szempontból büntethető. De mint az egyéb eseteknél ebben az esetben is az első hogy bizonyítani kell az esemény megtörténtét, de mivel ez egy eléggé intim dolog ezért igen csekély a bizonyíték általában. Ezért ahogy ilyen esetekben szokásos a bíróság felmenti a vádlottat bizonyíték hiányában, ezért ez csak a bíróságok munkáját szaporítaná gyakorlatilag nem sok eredménnyel járna szerintem.

A másik ami eszembe jut erről hogy érzelmileg teszi tönkre sok ember életét a megcsalás, a nők felelőssége szerintem sokkal nagyobb a megcsalás esetén mint a férfiaké mivel egy férfi akármennyire is szeretne kapcsolatot egy nővel ha az a nő nem akarja akkor ez a kapcsolat nemfog létrejönni, tehát egyértelműen kijelenthető hogy a megcsalás a nő döntésén múlik elsősorban, (kivéve a nemi erőszakot de az már nem megcsalás kategória) a nők hajlamosak eljátszani az ártatlan szüzet e témában és megvádolni a férfiakat hogy kizárólag a férfiak a felelősek ez ügyben na! erre szoktam volt mondani hogy ha ez a sok nő mind ártatlan akkor vajon ez a sok hűtlen férfi kivel csalja meg a nejét ??? A másik hogy a férfiaknak sokkal nehezebb uralkodni a nemi vágyukon mivel pillanatok alatt képesek beindulni a nő puszta látványától és nincs annyira szükségük az érzelmi oldalra sem mint a nőknél, szemben a nőkkel akiknek először is érzelmileg kell kötődni az adott személyhez (ez alól azért vannak kivételek,fiatal nő öreg pénzes pasi) és ha ez megvan náluk akkor is egy hosszabb folyamat a nemi izgalomig eljutni. Aztán a nőknél egy ilyen kis affér nem kívánt mellékhatással is járhat amit úgy hívunk hogy gyerek, és ez még tovább bonyolítja és súlyosbítja a nők felelősségét. Úgyhogy én egyértelműen a nőket tartom felelősnek egy ilyen megcsalási ügyben. Az egy más kérdés hogy a nő vagy a férfi miért megy bele egy ilyen történetbe, ahogy szokták mondani mindenhez két ember kell, de ez már egy másik történet ez nem ide tartozik. :-)

2012. aug. 26. 07:21
 15/23 anonim ***** válasza:
92%

"tanúk előtt tett az megszegi a szerződést, ezzel szabályt sért"

Megtudnád mondani, hogy hol szerepel a szabálysértési törvényben a polgárjogi szerződés megszegése?

A másik fele is abszurd, amit írsz. A nők felelősek mindenért, mert a férfiak akarat nélküli zombik.

Egyszerre lenézni mindkét nemet, ehhez is tehetség kell.

2012. aug. 26. 07:58
 16/23 anonim ***** válasza:
33%

07:58! A válaszod alapján biztosra veszem hogy te (szőke)nő vagy. Ezt írod "Megtudnád mondani, hogy hol szerepel a szabálysértési törvényben a polgárjogi szerződés megszegése?" -------------Olvasgasd ezt.

---------------------A HÁZASSÁG

A házasság egy 1) férfi és egy nő 2) tartós kapcsolata, 3) érzelmi, vagyoni, nemi életközösség létesítésére és 4) utódok nemzésére, közös felnevelésére. Jogi jellegét tekintve a házasság 5) kétoldalú szerződés, amely szigorú alakiságok meg-tartásával jön létre, s melyből a felekre kölcsönös jogok és kötelezettségek keletkez-nek.

Még ezt is írod "A másik fele is abszurd, amit írsz. A nők felelősek mindenért, mert a férfiak akarat nélküli zombik.

Egyszerre lenézni mindkét nemet, ehhez is tehetség kell."

Melyik része nem igaz annak amit írtam? írd le és írd utána hogy miért, mert én érvekkel támasztom alá az állításaim, te viszont csak általánosságban vagdalkozol.

2012. aug. 26. 08:29
 17/23 anonim ***** válasza:
54%
Látom, ide is beszabadult a GYK-troll és mindenkit lepontozott, akit csak talált.
2012. aug. 26. 09:04
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Az kéne még!

Ha nem tetszik a rendszer, akkor nyugodtan mehetsz keletre, ahol - ahogy mondtad - kivégzik az ilyen nőket (ezért is tartanak ott ahol). Milyen elfogulatlan rendszer, nem? Egyébként tanulmányok szerint a házastársak, párok több, mint 50%-a hűtlen. A tudomány szerint az ember nem monogám lény, ezt csak a szocio-kultúrális környezet sulykolja belénk.

Amúgy még viccnek is rossz a "javaslatod", elég szar világ lenne, ha az embert ilyen hülyeségekért jelentgetnék fel.

2012. aug. 26. 09:09
 19/23 anonim ***** válasza:
51%
Bizonyos esetekben figyelembe vehetik, de csakis polgári igényeknél. Pl öröklés (erkölcstelen életmódot folytat), házastársi tartás (tartásra érdemtelen) vagy gyermekelhelyezésnél (gyermek erkölcsi fejlődésének nem tenne jót).
2012. aug. 26. 10:10
 20/23 anonim ***** válasza:
71%

#14-es!

Azt ugye nem gondoltad komolyan, hogy a nő a felelős a megcsalás minden esetében, mert a nők nem ösztönlények?

Amennyiben ez jogos lenne, úgy a férfiaknak a társadalomban alárendelt szerepe kéne legyen, hiszen nem tuduralkodni magán "szerencsétlen farok" nem tudja mit csinál, csak ****ni akar. Felelősségre nem vonható, hiszen az csak egy fa**, akkor a jogai is korlátozottak kellene legyenek.

Másik dolog pedig, hogy a gyerekhez szintúgy kell hím, ugyhogy a felelősség szintén osztott.

Amúgy értelmes nő veled nem feküdne le ilyen primitív hozzáállással, az tuti...

2012. aug. 26. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!