Kiskorú veszélyeztetését köteles vagyok jelenteni? Lent.
Figyelt kérdés
Az utcánkban egy alkoholista házaspár nevel két kiskorú gyereket.Már több alkalommal voltak problémák (gyámügy,rendőrség,gyermekjóléti)de valahogy a hajuk szála sem görbül,pedig megérdemelnének.A gyerekek ugyanúgy velük vannak,pedig nem kéne.Napi szinten isszák magukat ájultra,de olyan mértékben,hogy a földön fetrengenek.A gyerekek ezt természetesen végig nézik,és minden jóérzésű ember fel van háborodva,hogy ez hogy történhet meg-hiszen a gyermekvédelmi törvény szigorú(vagy mégsem)??azt el sem tudjuk képzelni.A kérdés.Mit tegyek??Jelentsem én,vagy várjam meg amíg megint történik valami "véletlenszerű"intézkedés a hatóságok részéről??2012. aug. 13. 14:00
1/4 anonim válasza:
Jelentsd, akár a neved elhallgatását kérve is. Ne várd meg, míg vér folyik, pláne, hogy már volt ügyük a gyámüggyel.
2/4 A kérdező kommentje:
A gyámügy szerint nem lehet névtelenül bejelenteni,csak névvel, címmel.Na már most én meg nem szívesen teszem ki magam egy dúvad részeg házaspár ordibálásának,ha esetlegesen az orruk alá tolják az adataimat.Szóval nem igazán tudom mitévő legyek.én csak a gyerekeken akartam segíteni,de ilyen áron nem tudok.
2012. aug. 13. 23:10
3/4 anonim válasza:
Nem voltam még ilyen helyzetben, de szerintem a rendőröktől kérhetnéd, hogy ne adják ki az adataidat. :/ A többit meg intézzék ők. Jogod van ilyet kérni, ha úgy érzed, veszélybe sodornád magad.
4/4 anonim válasza:
Nem kell kérni, hisz nem adhatják ki alapból! Az más téma, hogy hallottunk már ki nem adható információt kiszivárogtatni mindenféle helyekről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!