Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki álnéven levelezett,...

Ha valaki álnéven levelezett, chatelt velem, azért fel lehet jelenteni?

Figyelt kérdés
Nagyjából fél éve írt rám Facebookon valaki, akivel elég jó viszonyba kerültem. Nemrég megtudtam, hogy igazából nem is létezik, más valaki volt álnév és fotó mögött. Nem vagyok már kiskorú, nem csalt ki tőlem meztelen képeket, nem vett rá semmire, tehát szexuális zaklatásról vagy hasonlóról nincs szó, egyszerűen csak dühítő, hogy szinte már baráti viszonyba kerültem vele, és közben egy csaló. Ilyen esetben van értelme feljelenteni?
2012. jún. 10. 15:41
 1/6 eNerdzsy ***** válasza:
Semmi értelme feljelenteni, ilyen az internet. Semmiben sem lehetünk biztosak.
2012. jún. 10. 15:52
 2/6 Vree ***** válasza:
100%
Nem követett el bűncselekményt.
2012. jún. 10. 15:58
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Most akkor jelentsem fel anyukámat a Jézuska miatt???
2012. jún. 10. 16:09
 4/6 anonim ***** válasza:
55%

Hogy tudtad meg hogy nem létező személy az akinek kiadta magát,illetve hogy a kép amit küldött nem az övé?

Ha már rájöttél miért nem kérdezted meg tőle hogy miért?

És pusztán ezért minden kapcsolatot megszakítottál vele neki sőt egy csinos pénzbírságot és/vagy börtönt sóznál rá ha megtehetnéd.

Ez derék dolog ám!

És még meglepődünk hogy miért tartanak rosszindulatúnak a külföldiek és a hazatévedő hazánkfiai.

U.I.

Nagyobb pénzösszegben mernék rá fogadni hogy 16-20 év közötti lány vagy .

2012. jún. 10. 16:15
 5/6 anonim ***** válasza:
47%
Nem.
2012. jún. 10. 18:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Nincs értelme feljelenteni.

A csalásnak feltétele, hogy anyagi haszonszerzés miatt tart tévedésben.

L'art pour l'art kamu névértnem jár semmi.

Ha egy valódi személy nevét vagy fényképét használta, akkor a kérdéses személy esetleg tehet jogi lépéseket.

Esetleg a Facebooknak jelentheted a kamu profilt, ha annyira megharagudtál rá. De ha fél éve vagy jóban vele, és valamilyen szinten megismerted, és ettől eltekintve tényleg semmi rosszat nem csinált, nem akart rávenni semmire, csak dumált veled, nos , akkor csak magadra haragudhatsz, ha ez ennyire megvisel.

2012. jún. 11. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!